Reede, juuni 29, 2018
 

Üksvärav pälvis Hollandi kuninga autasu

erakogu
Kerema Kultuurikoda teatab, et Pühalepa muusika­festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav pälvis Madal­maade kuningalt suure tunnustuse – ordeni.
“Natuke Hollandit on Endrik vahendanud ka Hiiumaale – meie esimese festivali külalisdirigent oli tunnustatud Hollandi dirigent Jos van Veldhoven, sellel suvel ootame 5. augustil Tüüri ja Tobiase kontserti dirigeerima Cappella Amsterdami peadirigenti Daniel Reussi,” vahendab ühing sotsiaalmeedias. Kooriks, keda Daniel Reussi dirigeerib, on eestimaine Collegium Musicale. Järjekorras seitsmes Pühalepa muusika­festival algab. 3. augustil ja kestab 5. augustini, kaasaarvatud.
Kuna samal nädala­vahetusel toimuvad Hiiumaa kohvikutepäevad, tuleb festivalil esitusele J. S. Bachi
“Kohvikantaat”, mis korraldajate sõnul sobitub suurepäraselt kohvikutepäeva temaatikasse. Festivalile on tulemas klassikatähed, Vana­emade koor koos nende imelise dirigendi Silvia Mellikuga, muusikud Iisraelist, kammerkoor Collegium Musicale ja dirigent Daniel Reussi Hollandist. Viimase dirigeerimisel kõlab festivali lõppkontserdil Tüüri ja Tobiase looming ja selle kontserdiga tähistatakse ühtlasi Rudolf Tobiase 145. sünniaastapäeva. Püha­lepa muusikafestivali piletid on Piletilevis juba müügil, saadaval on ka festivali passid.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411