Teisipäev, juuni 19, 2018
 

Paasoja valmistub MM valikmängudeks

Siim Semiskar
Möödunud neljapäeval alustas korvpalli maailmameistrivõistluste valikmängudeks treeninguid Eesti koondis, kus mängib ka Hiiumaalt pärit korvpallur Martin Paasoja.
Peatreener Tiit Soku käe all valmistutakse toimuvateks valikmängudeks. Juba 29. juunil kohtutakse Glasgows Suurbritanniaga ja 2. juulil Saku Suurhallis Kreekaga. Tulemused otsustavad, mis riikide koondised pääsevad novembris toimuvale kvalifikatsiooniturniirile.
Briti koondist võideti mullu novembris Tallinnas toimunud mängul, kuid see ei garanteeri midagi. “Nüüd on neil koduväljakueelis ja midagi kerget sealt oodata ei ole,” ütles koondises tagamängija positsioonil mängiv Martin Paasoja.
Kreeka koondis olevat kõvemast puust vastane, kelle vastu pole Paas­oja sõnul kunagi olnud kerge mängida. Loodetakse, et Saku Suurhalli tuleb võimalikult palju fänne ja koondis annab endast kõik, et kreeklastele mäng raskeks teha.
Veel enne tähtsaid valikmänge saab võistkond kätt harjutada 21. ja 29. juunil toimuvatel sõpruskohtumistel Soomega. “Need on nii-öelda harjutusmängud, kus saab proovida erinevaid mängijaid ja süsteeme ning taktikaid,” kommenteeris Paasoja.
Mängijate ridades on toimunud mõned muutused. Võrreldes novembri ja veebruariga on koondis Paasoja sõnul nooremaks läinud. Suurt probleemi ei tohiks see tema arvates tekitada: “Enamikega mängijatest oleme varem koos mänginud, kas siis noortekoondises või varasemalt meestekoondises.”
Pikka puhkust Martin Paasojal silmapiiril pole – juunist juuli alguseni tuleb treenida koos Eesti koondisega, ülejäänud suvel juba uueks hooajaks valmistuda. Kogenud sportlane on sellega harjunud. Muidu Rumeenia kõrgliigas mängiv Paasoja loodab siiski suvel võimalikult palju aega kodu­saarel veeta.

Kaisa Potisepp

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411