Teisipäev, juuni 19, 2018
 

Kivikas võitis orienteerumise eliitjooksu

Eesti orienteerumisliit
Ööl vastu pühapäeva toimus Soomes, Lahti lähedal Hollolas klubidevaheline orienteerumise teatejooks Jukolan viesti, mille võitis KooVee võistkond, kuhu kuulusid kolm eestlast, sealhulgas Sauede orienteerumisdünastia liige Kenny Kivikas.
Juba 1949. aastal alguse saanud ehk 70. korda toimunud võistlus on oma nime saanud  Aleksis Kivi teosest “Seitse venda”.
Juubelijooks tõi uue osavõturekordi, kui startis ligi 1900 seitsmeliikmelist meeskonda kokku enam kui 13 000 osalejaga, sealhulgas kogu maailma paremik.
Jukolan viestile antakse start kell 23 õhtul ja võistlus lõpetatakse kella seitsme paiku hommikul. Tõeliselt kaaluka võistluse on eestlastest varem võitnud vaid Olle Kärner aastal 2008 ning Timo ja Lauri Sild aastal 2016.
Seekord lisandus võitjate nimistusse neljas eestlane, Kenny Kivikas ning Timo ja Lauri Sild on nüüd kahekordsed Jukola võitjad. Võiduka Tampere klubi KooVee meeskonnas jooksid lisaks kolmele eestlasele kaks soomlast, ukrainlane ja šveitslane.

HERGO TASUJA

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411