Reede, juuni 29, 2018
 

Kes ei armastaks Sibulat!?

Harda Roosna | Hiiu Leht
Armastatud muusik Riho Sibul tähistab oma 60. juubelit Hiiumaal kahe kontserdiga, ligi sada Eesti muusikut tulid kokku ja kinkisid talle sünni­päevaks unikaalse “Hiiumaa pastoraali”.
Esimene kontsert leidis aset Kärdla Villalaos teisipäeval, mil oli ka Riho Sibula sünnipäev. Juubilar esines koos kahe koosseisuga. Esmalt ansambel Juhan, kus lisaks Sibulale musitseerisid Jaak Sooäär, Raul Vaigla ja Andrus Lillepea. Kontserdi teises pooles astus ta üles Ultima Thule koosseisus. Kuulamas ja kaasa elamas oli paarsada Sibula fänni.
Need, kes teisipäeval kontserdile ei jõudnud, saavad Riho Sibula muusikat nautida täna kell 18 Kõpu tuletorni jalamil algaval kontserdil. Lisaks juubilarile astuvad üles ka Vaiko Eplik, Tõnis Mägi, Jäääär, Erkki-Sven Tüür ja paljud teised tuntud muusikud.
Trummar Jaak Aheliku eestvedamisel tuli sel nädalal kokku 98 Eesti muusikut, kellega tehti Sibulale suursugune juubelitervitus ja miksiti kokku kolm kõigile teada lugu: Propelleri “Eile veel”, Turisti “Sirts” ja Sibula enda “Liivimaa pasto­raal”, millele kirjutati uued sõnad. Teose pealkirjaks sai “Hiiumaa pastoraal” ja selle esitanud Kosmikud laulsid Hiiumaa lihtsast elust: “Ma teen tasapisi tööd, aga millal sinu juurde sinna saan!?” Riho Sibula naabrimees ja sõber, helilooja Erkki-Sven Tüür tõi sisse päevakajalise parvlaevaühenduse teema ja laulis: “Ehtne on elu meil seal Hiiumaal. Tea, kas praam käib, aga Virtsu kaudu ikka saab, kui Leiger mudas lahiseb, siis põhi veidralt sahiseb.”
Sibul pole ise veel öelnud, mis niisugusest juubeli­kingitusest arvab.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411