Teisipäev, juuni 26, 2018
 

Jalgpallistipendiumi sai Sebastian Liister

Kärolyn Kongi
Tänavuse esimese laste jalgpallilaagri loosiõnn naeratas kuueaastasele Sebastian Liisterile, kes võitis 300eurose Rimi jalgpalli­stipendiumi.
Esmaspäevast neljapäevani oli Kärdla jalgpallistaadion täis väikseid jalgpallisõpru – toimus järjekordne Rimi ja Eesti jalgpalliliidu (EJL) suvelaager. Hiiumaal toimus populaarne laager juba kuuendat aastat.
Kolm laagripäeva veedeti Kärdla jalgpallistaadionil, kus hommikuti toimusid kerged treeningud ning peale lõunasööki mängiti erinevaid mänge.
Laagri tipphetk oli treening­päev Tallinnas A. Le Coq Arenal, kus oli kohal enam kui 700 last üle Eesti. Esmalt mängisid lapsed jalgpalli, hiljem kohtusid Eesti jalgpallikoondise mängijatega, kes väikestele fännidele autogramme jagasid. Fännid olid oma iidolitega kohtumisest nii vaimustuses, et oleks nad pikali tormanud, kui täiskasvanud poleks nende hoogu pidurdanud.
A. Le Coq Arenal loositi välja kolm 300eurost Rimi jalgpallistipendiumi, mis mõeldud treeningutega alustavale jalgpallurile. See tähendab, et Rimi katab järgmisel sügisel, talvel ja kevadel võitja trennikulud 300 euro ulatuses. Tänavu naeratas loosiõnn kuueaastasele Kärdla poisile Sebastian Liisterile. See polnud esimene kord, mil stipendium Hiiumaale tuli, 2014. aastal võitis selle Liisi Koppel.
Eesmärk tuua noori spordi juurde
EJL ja Rimi jalgpalli suve­laagrite eesmärgiks on tuua rohkem noori spordi ja jalgpalli juurde, laste tervise tugevdamine ning kehaliste  ja vaimsete võimete arendamine, mitte võit ja võidu saavutamine.
“Proovime arvestada laste füüsilise, vaimse ja sotsiaalse küpsemise erinevustega,” ütles EJLi rahvajalgpalli osakonna juht Teet Allas. Liidu korraldatud laagrites saavad osaleda lapsed, kes sündinud aastatel 2006–2011, nende varasem kokkupuude jalgpalliga pole oluline. Suvelaagrites pakutakse lastele eelkõige lõbusaid treeninguid ja jalgpalliga seotud mänge. “Soovime laagrite kaudu tuua jalgpallimängu igale Eesti lapsele lähemale,” lisas Allas.
Ka Kärdla laagris olnud laste varasem kokkupuude jalgpalliga on erinev – leidus neid, kes varem treeninud, kui ka neid, kes suveks Hiiumaale vanaema-vanaisa juurde tulnud ja osalesid jalgpallilaagris esimest korda.
Selleks, et tagada kvaliteetne treening ja samas siduda see laste mängulustiga, olid laagri juhendajateks jalgpalli­liidu poolt hoolikalt valitud ja koolitatud treenerid. Kärdla laagri peatreeneriteks olid Mario Degtjov ja Georg Linkov, abitreeneriteks Jaan Rebel, Indrek Nõulik, Tanel Klee ja Rando Suuster.
Kokku osales Hiiumaa laagris 39 noort jalgpalli­huvilist.
Rimi ja Eesti jalgpalliliidu kohapealne partner oli MTÜ Hiiumaa Jalgpall.
Rimi toetusel hakati jalgpallilaagreid korraldama 2008. aastal. Alguses oli laager Tallinna-keskne, laienedes ajapikku üle Eesti. Mullu osales kõikides laagrites kokku 1557 last, sh 177 tüdrukut.
Järgmine jalgpallilaager toimub Hiiumaal 30. juulist 3. augustini ja registreerida saab kuni 15. juulini.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411