Reede, juuni 15, 2018
 

Ilmateenistus korrigeeris tuleohu hinnangut

Lääne päästekeskus teatas, et alates 31. maist hakkas kehtima kogu Eesti Vabariigi territooriumil suure tuleohuga aeg. Riigi ilmateenistuse tuleohu­kaardil on kogu Hiiumaa tähistatud kõrgeima tuleohuga alana, kuigi saarel on olnud kaks kõva vihmasajuga päeva/ööd, üks eelmisel nädalal, teine sel nädalal. Miks need sajud Hiiumaa tuleohu­hinnangule üldse ei mõju? Kas põhjus on selles, et ei sadanud Heltermaal ja Ristnas, kus on ilmajaamad ja sademeid mõõdetakse?
Riigi ilmateenistuse juhtivsünoptiku Taimi Paljaku kommentaar: “Arvutused tuleohu kohta toimuvad tõesti jaamade põhiselt, kuid sadude ulatuse ja intensiivsuse üle saab otsustada ka radariandmete alusel. Üle Hiiumaa liikusid ka teisipäeval vihmapilved, millest langenud sajuhulk oli väga erinev. Arvestades lisandunud niiskusega korrigeerisime Hiiumaa tuleohu madalamaks, kuid arvestades sedavõrd pikka kuivaperioodi,ei saa tänasel päeval tuleohtu Hiiumaal veel madalaks hinnata.”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411