Reede, juuni 15, 2018
 

Hiiumaal tuleb külade päev

Hiiu Leht | Hiiu Leht
Homme kell 12 toimub Hiiumaal Kõrges­saare mõisapargis Hiiumaa külade päev. Ühenduse Kodukant Hiiumaa eestvedamisel peetakse külade päeva juba viieteistkümnendat korda.
Tänavune Hiiumaa külade päev keskendub kogukonnaelu korraldamisele. “Kõneleme sellest,  kuidas külades elu korraldada ja missugune peaks selles olema küla­vanema roll,” rääkis ühenduse Kodukant Hiiumaa juhatuse esimees Ester Tammis. Tema hinnangul võiks külavanem olla tõeline kohaliku elu ja inimeste tundja ja külaelu vedaja, kes piirdubki oma tegevustes üsna väikese territooriumiga, et jõuda tõepoolest iga külaelanikuni. “Hiiumaal võiks teoks saada ka külavanemate ümarlaud, kus üksteisega kogemusi vahetada.”
Külade päeval võetakse kõneks ka maainimeste tööhõive küsimused. Sellest, kuidas iseendale tööandjaks olla, räägib Saaremaale elama asunud Leisi Lapikoja perenaine Maire Forsel. “Väikeses kogu­konnas ei jää muud üle, kui endale ise tööandjaks hakata. Häda teeb leidlikuks,” nendib Tammis.
Päeva jooksul tehakse aga ka ülevaade Eesti juubeli­aastast. Meisterdamise õpitoas saavad  kõik soovijad teha käsitööd “vanast uueks”, lastele pakub lusti Kärdla nukuteater, esinevad rahvatantsijad ja oodata on üllatus­esinejat. Külade päevalt ei puudu ka laat, mekkida saab rammusat külasuppi ning aiahuvilisi rõõmustab rohevahetus.
“Parim on aga see, et kord aastas saavad Kodukandi eestvedamisel kokku saare erinevate piirkondade küla­inimesed. Ehk pätakamees saab odratolgusega patsi lüüa!” kutsub Tammis nii põlis- kui suvehiidlasi külade päeva nautima.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411