Teisipäev, juuni 5, 2018
 

Hiiumaa koondis pakkus üllatuse

Eesti jalgpalli liidu eestvedamisel toimuval maakondade maavõistluste turniiril sündis üllatus, kui Hiiumaa koondis alistas koduväljakul 2:0 Valgamaa.
Kärdla linnastaadionil pühapäeval toimunud kohtumises ei suutnud kumbki võistkond vastase kaitseliini 80 minuti jooksul lahti murda. See on tunnustus Hiiumaa kaitsemängule, sest Valgamaa võistkond on 31 löödud väravaga turniiri resultatiivseim.
Jalgpallis kehtib aga tõde, et kui ise ei löö, lüüakse sulle. Nii skooris 82. minutil Georg Linkov ja viis kodutiimi juhtima. Kuna külalised asusid üha hoogsamalt viigiväravat taga ajama, jäi nende kaitsesse auke. Ühe säärase leidis 92. minutil üles Kersten Lõppe, kes seadis tabloole lõppseisuks 2:0.
Valgamaa esindajad arvasid, et pikk sõit jättis oma jälje, samas tunnustasid nad hiidlaste kiirust. Hiiumaa meeskonda juhendas treener Mario Degtjov, platsil käisid Karl Värva, Timo Vares, Kersten Lõppe, Sander Laur, Sander Leigri, Jaagup Kopli, Karl Johan Kastein, Indrek Nõulik, Tanel Lips, Algis Kelder, Silvester Ilumets, Tanel Klee, Guido Kutser ja Georg Linkov. Sealjuures on Kelder ja Kutser kaks viiest mängijast, kes osalenud kõigis seitsmes maavõistlusmängus. Niisamuti Valgamaad esindanud Sander Rõivassepp, kes on ühtlasi resultatiivseim mängija kuue väravaga.
Turniiri süsteem näeb ette, et kõik koondised ehk 15 maakonda ja Tallinna linn mängivad omavahel läbi kahel korral, kodus ja võõrsil. 2012. aastal alguse saanud turniir kestab seega 30 aastat. Tabeli tipus on Harjumaa, kes on suutnud seitsmest kohtumisest võtta kuus võitu ja on kogunud 19 punkti. Teisel kohal on 15 punktiga Tallinn ja kolmandal 13 punktiga Valgamaa. Hiiumaal on nüüd koos seitse punkti ehk kaks võitu, viik ja neli kaotust, millega ollakse 12. tabelireal. Järgmisel aastal mängitakse Valgamaaga võõrsil.
HERGO TASUJA

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411