Reede, juuni 29, 2018
 

Hiiu Ingel teel Rostockist koju

Lähipäevil peaks Rostockist Hansapäevadelt tagasi kodusadamasse jõudma purjelaev HiiuIngel.
Esmaspäeval, 11. juunil asus mullu valminud HiiuIngel Suursadamast oma esimesele mereretkele Rostockisse, Saksamaale Hansapäevadele. Teel peatuti Riias, Klaipedas ja Strahl­sundis, kust võeti laevale kingitusi teiste programmis osalevate hansalinnade jaoks. Kümne päevaga, 20. juuniks jõudis laev sihtkohta Rostockisse, kus oldi mõned päevad kohal ning siis alustati reisi tagasi kodu poole. Teel koju peatuti näiteks ka Gotlandil. Hiiu Lehe viimastel andmetel jätkasid nad Gotlandilt koduteed kolmapäeval. Algselt oli plaan tagasi kodusaarele jõuda
30. juuni paiku, kuid on oht, et tõuseb tugev vastutuul ning projekti eestvedaja, praegu madrusena laeva pardal viibiv Ain Tähiste ütles neljapäeval, et pole veel võimalik öelda, millal saab pika reisi teinud laeva ja meresõitjaid tervitama tulla.
KAISA POTISEPP

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411