Teisipäev, juuni 5, 2018
 

Erivajadustega noored õppisid meediat tundma

Heli Harak
Ajakirja Vaimupuu toimekas tiim korraldas 21.–22. mail Kõrges­saare päevakeskuses meediakoolituse, millel osalesid eri­vajadustega noored Kõrgessaare puuetega noorte klubist Vikerkaar ja ka mujalt Hiiumaalt.
Vaimupuu tiimist olid kohal peatoimetaja Janek Muru ja keele­toimetaja Kerttu Rakke. Kahe päeva jooksul saime teada, mis imeloom see meedia üldse on. Meile tutvustati ajakirjanduse häid tavasid ja kombeid, toodi hulganisti näiteid sellest, mis on õige ja mis vale; tutvustati ajakirjanduse ajalugu, ajakirjanike töö­vahendeid, erinevaid meediakanaleid; räägiti kvaliteetmeediast ja kõmumeediast ning isegi pildistamisest, sest hea artikli juurde võiks kuuluda ka teemakohane ja artiklit toetav pilt.
Lisaks saime läbi praktilise harjutuse end ise ka tunda professionaalsete ajakirjanikena. Kuna ilm oli ilus, toimus praktiline harjutus õues. Seltskond jagati rühmadesse ja seejärel lavastasime situatsioone, milles osad rühma liikmed said tunda end intervjueeritavatena ja osad meist olid reporterid. Hiljem oli vaja selle lavastuse põhjal kirjutada artikkel.
Teisel päeval räägiti meile ka sotsiaalmeediast – nii selle populaarsusest kui ka ohtudest. Näiteks saime kasulikke nippe Facebooki kasutamiseks: millist infot endast üldse jagada; kuidas teha huvitavaid postitusi ja pilte oma seinale; mil moel kaitsta end netikiusamise, petturite ja viiruste eest.
Varasemalt on selline meediakoolitus läbi viidud Rapla hooldekeskuse Vahtra tugikeskuse ning Viljandimaa Singeli klientidele. Juunis saab samal koolitusel osaleda ka Maarja Küla Põlvamaalt. Väga positiivne on see, et iga koolituse sisu ja raskusaste on pisut erinev ning materjale kohandatakse vastavalt koolitatava grupi tasemele.
MTÜ Kõrgessaare puuetega noorte klubi Vikerkaar saadab tänusõnad teele Vaimupuu peatoimetajale Janek Murule, kes on alati meie soovidele vastu tulnud ja püüdnud teha kõik selleks, et need täita. Täname ka Kerttu Rakket koolitusprogrammi koostamise ja läbiviimise eest, sest teame ju väga hästi, et eri­vajadustega inimesed vajavad teistmoodi lähenemist ja Kerttu sai sellega suurepäraselt hakkama.

Juta Ülemaantee

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411