Teisipäev, juuni 5, 2018
 

EE taastuv­energia ettevõte Enefit Green näeb meretuulepargis potentsiaali

Eesti Energia (EE) meedia­suhete juhi Kaarel Kuuse sõnul näeb ettevõte Hiiumaa lähistele planeeritavas Loode-Eesti meretuulepargis suurt potentsiaali.
Teisipäeval allkirjastati aktsiate ostu-müügi leping, millega Eesti Energia taastuv­energia ettevõte Enefit Green omandas 100 protsenti AS Nelja Energia aktsiatest. Tehingu maksumus oli 289 miljonit eurot, lisaks võttis Enefit Green tehinguga üle Nelja Energia laenud summas 204 miljonit eurot.
Ettevõte teatas, et jätkab ka pärast Nelja Energia omandamist investeerimist taastuvenergia tootmise laiendamisse Läänemere äärsetes riikides. Muu­hulgas tegeles Nelja Energia Hiiumaa lähistele merre Loode-Hiiumaa tuulepargi rajamise eeltöödega.
Küsimusele, kas ettevõte kavatseb jätkata koostöö­leppega, mille sõlmisid Hiiu vald ja meretuulepargi arendaja Nelja Energia mullu juulis, vastas Kuuse, et seda on veel vara öelda. “Ootame ära kahe ettevõtte lõpliku ühinemise ja seejärel saab iga projekti juba konkreetsemalt kommenteerida,” märkis ta.
Hiiumaa vallavanem Reili Rand ütles volikogu kolmapäevasel erakorralisel koosolekul, et koostöölepingus on ettenähtud klauslid, millega kehtib see ka osapoolte muutumisel. “Kellelgi ei ole mingit alust kahelda, et see peale Nelja Energia müüki enam ei kehtiks,” märkis ta ja lisas, et vallal on juriidiliselt pädev leping, mis kuulub täitmisele.
Leppega võtsid Loode-Eesti meretuulepargi arendajad AS Nelja Energia ja OÜ Hiiumaa Offshore Tuule­park endale kohustuse panustada kohaliku elu, majanduse ja energiavarustuse arendamisse ning tagada vallaelanikele mitmeid hüvesid.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411