Teisipäev, juuni 12, 2018
 

Coop Hiiumaa ehitab vanasse leivamajja kontorihoonet

Harda Roosna | Hiiu Leht
Heltermaa maantee 16, kunagisest leivamajast jäänud müüride vahel käib sel suvel Coop Hiiumaa kontorihoone ehitus.
Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons selgitas, et kui hoone valmib, hakkavad selle esimesel korrusel paiknema Hiiu Köögi ja Hiiu Pagari müügiosakonna kontoriruum ja töötajate puhkeruum ning teisel korrusel Coop Hiiumaa õppeklass/koosolekuteruum.
“Varem toimusid ettevõtte koolitused ja koosolekud Keskväljakul Hiiu Konsumi teisel korrusel, aga nüüd asub seal Hiiumaa Kauba­maja leiunurk,” lisas Antons.
Kontorihoone projekteeris OÜ Dagopen arhitekt Jaan Kuusemets ja ehitustöid teeb Harri Tamsalu firma OÜ ERJ Teenused.
Leivamaja lammutatud osa asemele rajas ettevõte nn Pagari Pargi, mis sel aastal juba täies õiteilus ning pühendatud leivamaja pagaritele. Pagarite pargi nagu ka Keskväljaku Konsumi esise haljasala on kujundanud maastikuehitaja Hebe-Kai Kann OÜst Solar Projekt.
Muuhulgas on pargis kaks sildiga varustatud pinki. Ühel neist on Ivo Einmaa, leivamaja juhataja aastatel 1984–1993, sõnad: “LEIB on jumalik toode ja seda tuleb teha ARMASTUSEGA.” Teisel on tsitaat ühest Hiiu Lehe juhtkirjast: “On kaks tähtsat asja, mida tuleb kindlasti teha Hiiumaal – hiiu tited peavad tulema ilmale just siin ja saarel peab küpsetama hiiu leiba.”
Antons ütles, et tööd Pagarite Pargis jätkuvad ka edaspidi ja on oodata vahvaid arendusi. “Ettevõtte kindel soov on, et Kärdlasse sissesõit saab ühe kauni ja omanäolise paiga võrra rikkamaks,” kinnitas Kaja Antons.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411