Teisipäev, juuni 19, 2018
 

Araabia kultuuri ja -toidu õhtu Orjakus

repro
Neljapäeva õhtupoolikul leiab Orjaku sadamas aset järjekorras teine üritus sarjast “Saame tuttavaks!”.
Aprillikuus pakkusid Partsi veskis oma maa rahvustoite Eestis elavad srilankalased, seekord on võimalik tuttavaks saada araabiamaadest pärit inimestega, kes elavad Eestis. 21. juuni õhtul kell 16–21 toimub Orjaku sadamas araabia kultuuri- ja toidu õhtu. Sel õhtul saame tuttavaks Süüriast, Sudaanist ja Iraagist pärit inimestega, kes erinevatel põhjustel on sattunud elama Eestisse.
Maitsta saab kohapeal valmistatud araabia toitusid, näiteks falafleid ja hummust, aga ka araabia­päraseid jooke. Kuulata saab elavas esituses rahvamuusikat Süüriast pärit muusiku ja luuletaja Obaida esituses. Toimuvad õpitoad, kus saab teadmisi nii araabia tähestiku kui kommete kohta. Nii saavad soovijad lasta teha hennamaalinguid ja araabia­pärast meiki.
Projekti “Saame tuttavaks” raames korraldavad MTÜ Eesti Pagulas­abi, MTÜ Johannes Mihkelsoni keskus ja MTÜ Tartu
rahvusvaheline maja koos partneritega üle Eesti kokku 45 südmust, kus kohtuvad rahvusvahelise kaitse saajad, Eestis elavad välismaalased ja kohalikud inimesed. Pooleteise aasta jooksul jõuab projekt kolm korda igasse Eesti maakonda, et luua keskkonda, kus uussisserändajad ja Eestis elavad inimesed omavahel paremini tuttavaks saavad.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411