Reede, juuni 22, 2018
 

100 lapivaipa rändab saarele

100 lapivaipa
100 lapivaipa
100 lapivaipa
Näitus “Lapivaip 100, sada lapitekki Eestile kingiks” jõuab Hiiumaale juuni lõpus.
Saja mõõtudega meeter korda meeter vaibakese hulgas on kolme Hiiumaa meistri tööd. Hiiumaa küidu, neiu peaehte, palmiku, pääsu­kese ja mere­motiiviga vaiba valmistas Heli Faifruk. Siret Lahemaa valmistatud vaip koosneb ääristamata lahtistest teksa­lappidest, mis koos valgete lappidega moodustavad rahvarõivastel kasutatava tikandimustri. Ly Uibopuu lapivaibal domineerivad ruudu­kestest koosnevad efektsed kaheksa­kannad.
Hiiumaa käsitööseltsi juhatuse liige Nele Eller ütles, et mõtte kutsuda see näitus ka Hiiumaale käis välja Heli Faifruk. Nii ongi näitus Tuuru majas avatud neljapäevast, 28. juunist 14. juulini tööpäeviti kella 8.30–17ni. Seejärel rändab näitus Suuremõisa lossi, kus avatakse 18. juulil ning jääb üles septembri alguseni. Suvel on Suuremõisa loss külastajatele avatud kella 10st 17ni.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411