Teisipäev, mai 29, 2018
 

Vene koolide noored Hiiumaal riigikaitselaagris

Riigikaitse kursuse raames pani sel nädalavahetusel end Hiiumaal Tahkuna välilaagris proovile üle 100 õpilase Tallinna Pae gümnaasiumist ja Tallinna Õismäe vene lütseumist. Paljude linnalaste jaoks oli see esimene kord, mil nad oma oskusi looduses katsetada said, kirjutab ERR Uudised.
Kaitseliidu Tallinna maleva liige Märt Melsas ütles, et laagris prooviti teoreetilisi teadmisi praktikas kasutada ja palju muid asju, mida klassitunnis ei saa teha. “Näiteks orienteerumine mööda maastikku kaardi järgi,” märkis ta.
Õpilasi ootas kümne kilomeetrine sõdurirada, kus tuli kontrollpunktides harjutada vaenlase leidmist hoonest ja ületada roomates liivaluide.
“Kui mõned noored pelgasid, kuidas nad hakkama saavad, siis leidus ka neid, kelle arvates võiks laager olla pikemgi,” märkis ta ERR uudistele antud intervjuus.
Tallinna Pae gümnaasiumi õpetaja Margit Leerimaa sõnul puuduvad paljudel lastel varasemad kogemused ja tegelikult on neil huvi riigikaitse vastu olemas. Praktilist õpet võiks olla senisest rohkem, sest 35 tunnist võib jääda väheks. Riigikaitseõpet antakse koolides koostöös kaitseressursside ametiga. Kursuse maht on 70 õppe­tundi ning poole sellest moodustab koolipingis õpitav teooria ja teise poole praktiline õpe.

 

Sildid: , , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411