Teisipäev, mai 29, 2018
 

“Tuulehaugid, põgenege!”

Harda Roosna | Hiiu Leht
Niisuguse pildiallkirjaga pilt postitati sotsiaalmeediasse parvlaeva pardalt, mis täidetud paadikärudega autodega – üheksandal Tuulekala trollingul osales rekordarv aluseid, kogupüük jäigi pigem tagasihoidlike püügiaastate joonele.
Tuulekala trollingul oli väljas 82 paati 269 võistlejaga, kokku püüti 378 tuulehaugi kogukaaluga 150,3 kilogrammi.
Kui sadamasse oli jõudnud kuskil 15 paati, oli parimaks saaginumbriks 12 kala. Raivo Kreis ütles, et polegi kõige hullem – trollinguvõistlust on võidetud ka viie kalaga.
Kaja Hiis-Rinne MTÜst Hiiukala märkis, et esikoha paatkonna saak, 46 tuulehaugi kogukaaluga 17,7 kilogrammi, oli muljetavaldavalt suur. Esikoha võitis paatkond JFC kooseisus kapten Jaanus Jakobson, Raigo Padar, Andrus Käpp ja Martin Meier.
Teine koht läks tiimile Jausa Mägieestlased koosseisus kapten Meelis Adler, Jaanus Adler, Erkki Oppe ja Marek Võsa. Nemad püüdsid 32 kala kogukaaluga 13,95 kilogrammi.
Kolmas koht läks võistkonnale Ukukuku koosseisus kapten Meelis Mõttus, Rein Maasing, Uku Ahven, Reigo Ahven ja Grigori Rak. Nende noosiks oli 16 kala kogukaaluga 6,4 kilogrammi. Napis punktidemängus jäid neist tahapoole, neljandaks ja viiendaks paatkonnad Rebellis ja Kalad Paati. Veel kaks paatkonda sai üle kümne tuulehaugi, ülejäänute saak oli alla selle ning ühegi kalata jäi sel korral 12 paatkonda. Võrdluseks, et 2016. aastal jäi 68 paatkonnast kalata 20 võistkonda.
Parimaks noorkaluriks tunnistati seitsmeaastane Aleksander Uusneem võistkonnast Team U. Tema loosis ka välja loosiauhinna, Yamaha paadimootori, mille sai kõneka nimega paatkond Täitsa Savi koosseisus kapten Veiko Oravas, Lauri Lauter ja Rando Laiva.
Kõige pisem püütud tuule­haug kaalus 300 grammi ja võistluse protokollis on see number kirjas kahel võistkonnal, aga kõige väiksema tuulehaugi auhind läks võistkonnale Volli. “Kohtunikud otsustasid auhinna anda sellele võistkonnale, kelle puhul silmaga vaadates paistis kala väike ja peakohtunik palus seda eraldi kaaluda,” selgitas Hiis-Rinne, et niiöelda võidukala oli suurema saagi hulgas.
Kõige suuremad püütud kalad kaalusid pool kilo. Sellise puraka püüdsid merest kaks paatkonda: Siin Ei Ole Kala ja Progress.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411