Teisipäev, mai 29, 2018
 

Signe Voolaine sai kohtus õiguse

Harda Roosna | Hiiu Leht
Luidja Haavalauka maja sõjaeelsete omanike, perekond Jõgi järeltulija Signe Voolaine sai kohtus võidu.
Voolaine kaebas kohtusse Hiiumaa vallavolikogu 28. novembri 2017 otsuse nr 10 ja nõudis selle tühistamist. Tegemist oli kinnistu ostukorras võõrandamise vaidlusega. Hiiu vallavolikogu võõrandas kinnistu otsustuskorras Voolainele. Sellele otsusele esitas teine pakkuja aga vaide, mille Hiiumaa vallavolikogu rahuldas eelnimetatud otsusega, tunnistades varasema otsuse kehtetuks.
Halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles lehele, et Tallinna halduskohus tegi otsuse neljapäeval, rahuldades Voolaine kaebuse ja tühistades valla vaideotsuse.
Kohus leidis, et Hiiumaa vallavolikogu otsus ei vasta nõuetele ning kuulub tühistamisele ja selle tulemusena peab vald kolmanda isiku ehk teise pakkuja vaide uuesti lahendama. Vaideotsuses esinevad kohtu hinnangul põhjendamispuudused, kuivõrd arusaadav ei ole, kas vaide lahendaja hinnangul oli Hiiu Vallavolikogu 06.09.2017 otsus selle andmise ajal õigus­pärane või õigusvastane.
Vilu lisas, et kohus keelas antud menetluses ka esialgse õiguskaitse korras kõnealuse kinnistu osas haldusaktide andmise või toimingute tegemise, seoses kinnistu käsutamisega kuni  kohtulahendi jõustumiseni.
Apellatsioonkaebuse võib vald esitada Tallinna ringkonnakohtule hiljemalt 25. juuniks. Hiiu Lehe esialgsetel andmetel vald kohtu­otsust edasi kaevata ei kavatse.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411