Reede, mai 11, 2018
 

Politseitöötajad aitasid korrastada Kõpu Külamäe peoplatsi

HARDA ROOSNA
Tänavustele Kõpu Külamäe korrastustalgutele tulid appi politseitöötajad Tallinnast, 8. mail tehti ära suur hulk tööd.
PPA arendusosakonna valmisoleku ja reageerimise büroo juht Mait Siigur ütles, et kuna koos kolleegidega oli plaanis Hiiumaal ajada tööjuttu, võeti eesmärgiks teha ka üks heategu kohaliku kogukonna heaks. Pakuti abijõudu ka teistele, aga kuupäeva osas jõuti kokkuleppele Kõpu piirkonna arendusseltsiga Valguskiir.
Valguskiire liikmed hooldavad Külamäe peoplatsi ning igal Teeme Ära talgupäeval on seltsi liikmed ja vabatahtlikud peoplatsil korra majja löönud. Esimest korda tuldi meile appi mandrilt – 13 politseitöötajat oli tugev abijõud.
Kuna külaseltsil on sel aastal kavas restaureerida külakiik, soetada peoplatsile uus välimööbel ja meisterdada uus külavai, oli tööd rohkesti. Eemaldasime kiige kõdunenud osad, väligrilliplatsi ja külavaia, puhastasime ja immutasime välilava, seadsime lõkkematerjali kokku jaani­lõkkeks ja tasandasime-riisusime pinnast.
Seltsi liikme Robin Niidase mõte oli värvida üle Kõpu bussipeatuse ootepaviljon ja nii jõudsime tööjärjega ka peoplatsilt kaugemale. Majake sai uue värvikatte, ukse ja aknaraamid tahame Robini idee kohaselt värvida Reigi kihelkonna värvidesse, aga kohe samal päeval seda veel teha ei jõudnud. Nii jagub tööd ka edaspidiseks.
Külaselts omalt poolt kattis tublidele abilistele Kõpu rahvamaja ette lõunalaua, kus koos kiideti ilusat ilma ja nauditi tehtud tööd.

HARDA ROOSNA
Kõpu PA Valguskiir
juhatuse liige

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411