Reede, mai 4, 2018
 

Jalakäijate “värav” Tiigi tänaval

Henri Reeder
Kärdlas on käimas 2 miljoni euro eest linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni laiendamistöid. Henri Reeder saatis toreda foto, kuidas maha toetatud kopaga ekskavaator oli sel nädalavahetusel Tiigi tänaval jalakäijate jaoks otsekui värav.
Septembri alguses allkirjastasid AS Kärdla Veevärk ning ühispakkuja OÜ Saveka Torutööd ja OÜ Mefab Kärdla linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni laiendamise projekti Kärdla IV projekteerimis–ehitustööde lepingu. Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond finantseerib
85 protsenti tööde maksumusest, Hiiu vald ja AS Kärdla Veevärk katavad puuduva osa, mis on u 300 000 eurot.
Ehitustööd algasid jaanuaris ja kestavad novembrini. Tööd hõlmavad vee- ja kanalisatsioonitorustiku ehitamist Vabaduse, Vabaduse põik, Sanglepa, Tiigi, Väike-Tiigi, Valli, Kopli, Lepiku, Uus, Kalda, Lodju, Künka ja Kabeli tänavate piirkondades.
Rajatakse 6,1 km ja rekonstrueeritakse 1,4 km vee­torustikku; rajatakse 7,6 km ja rekonstrueeritakse 1,4 km kanalisatsioonitorustikku; rajatakse viis uut reoveepumplat ja üks rekonstrueeritakse.
Projekti tulemus puudutab kuni 500 elanikku, kellel veevarustus ja kanalisatsioon paranevad  ja või kellele luuakse võimalus liituda ühisveevärgi ja ühiskanalisatsiooniga.
Tõrvatilgaks meepotis on, et võimalusest vee- ja kanalisatsiooni trassiga liituda jäid ilma seitse Tiigi põik tänaval elavat peret. Projekteerija ja oma­valitsus ütlesid põhjenduseks, et tänava olemasolu ei pandud lihtsalt tähele. Hiiu Leht juhtis probleemile tähelepanu ka aasta alguses.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411