Reede, mai 4, 2018
 

Ida võitis, Lääne juhib jätkuvalt

Juba 15 aastat on kabetajad tähistanud Kärdla aasta­päeva kahe linnaosa vahelise matšiga. Esialgselt kavandatud kümne laua võistluse asemel mängiti tänavu koguni 12 laual. Mõlemad kaptenid panid välja seitse meest, kaks noormeest ja kolm tütarlast.
Esimene ring kulges tasavägiselt ja lõppes viigiseisul 12:12. Järgnevalt saatis edu aga Ida-Kärdla esindust, kes võitis teise ringi 14:10 ja kogu matši 26:22. Võiduka võistkonna edukamad olid Ivo Vana, Ants Talumaa, Asmo Rebel, Ruut Kivi, Aivo Alber ja Oskar Kogermann, “läänlastele” tõid rohkem punkte Tiit Harjak, Temor Tomson ja Kätlin Mast. Kolmel laual lõppes mäng nii, et kumbki vastane võitis ühe partii. Täiskasvanutest kaldus ülekaal ida poole punktidega 17:11 ja noortest lääne poole 11:9. Tore, et oma linnaosa eest mängima tulid ka need, kes tavaliselt turniiridest kõrvale jäävad.
Kõigi 15 matši kokku­võttes on Lääne-Kärdla edu nüüd veel ühepunktiline, 8:7 ja üksikpartiide arvestuses 300:292. Kuna vastased on võrdsed, tuleks seda kabematši jätkata ka edaspidi.
Veel tehti kokkuvõte jaanuarist aprillini igal teisipäeval toimunud kiirturniiridest. 17 turniirist läks arvesse 12 paremat tulemust. Selle põhjal osutusid seitsmest kabetajast edukamaks Kaljo Pihlamets, Ants Talumaa ja Uudo Mäele.
Uute kiirturniiridega on kavas alustada oktoobrikuus.
ARVO RIST

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411