Kolmapäev, mai 2, 2018
 

Hiiumaa 100 väljahingamist, kolmas

repro
Tegemist on juba kolmanda, eelmistest samanimelistest näitustest erineva jõulise ja värvilise väljapanekuga Nelja Nurga Galeriis. Esindatud on paljud tunnustatud graafikud, maali- ja tekstiilikunstnikud, keraamikud, klaasi-, ehte- ja fotokunstnikud. Kõiki neid, nt Lylian Meister, Ülle Marks, Jüri Kass, Viiu Härm jt, on inspireerinud Hiiumaa. “Autoreid on varasematest näitustest küll vähem, kuid tööd on seekord suureformaadilised ja dekoratiivsed,” ütles galerist Kalli Sein lehele.
Juuresolev pilt on illustratsioon Kadri Tüüri raamatule “Muhu inglid”, mida näitusel samuti näeb. Pildi autori, Urmas Viigi vanaisa on sündinud Hiiumaal ja vanaisa päeviku põhjal tehtud näitust “August Tamme päevaraamat” sai näha 2012. aastal näha Hiiumaa muuseumis. Viimastel aastatel esineb Urmas Viik aktiivselt raamatugraafikuna, tema teosed on saanud palju auhindu ja äramärkimisi.
Näitust, mis avatakse 3. mail Nelja Nurga Galeriis, saab külastada 15. juunini. Väljapaneku, mille on kujundanud Maret Kukkur ja Valev Sein, raames toimuvad galeriis mitmed autoriõhtud ja kontserdid.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411