Teisipäev, mai 29, 2018
 

Emmastesse istutati tammeallee

erakogu
Reedel istutasid Emmaste põhikooli õpilased ja õpetajad kergliiklustee äärde tammeallee – see on üks osa Eesti vabariigi juubeliaasta projektist Sada tamme.
9. klassi viimase koolipäeva ehk tutipeo hommikul liiguti kogu kooliperega mööda kergliiklusteed koolimajast kilomeetri kaugusele. Sinna olid 5. klassi õpilased mate­maatikatunni ajal koos õpetaja Margus Sõmeriga puudele kohad välja mõõtnud ning tööõpetuse tunni ajal õpetaja Marko Martini juhendamisel kaevanud sobivad istutusaugud.
“Esialgu pidid tammed istutama üheksanda klassi õpilased,” selgitas kooli direktor Merje Kikas, kelle sõnul tuli veel samal hommikul parem mõte. “Iga klass ja ka õpetajad istutavad igaüks ühe puu,” juhendas direktor enne töö algust.
Kokku istutati kümme tamme, mis plaani järgi kümnemeetriste vahedega istutatuna moodustavad sümboolse saja.
“Tänapäeval oleme harjunud, et kõik juhtub kiiresti. Tammede kasvamine on aga pikaajaline protsess, mille tulemust alles aastakümnetega näeme,” rääkis istutamisel osalenud Emmaste osavalla vanem Hergo
Tasuja. “Tammepuu on samas natukene teie endi moodi ehk mõni kasvab ruttu suureks ja tugevaks, teine vajab rohkem aega, et iseseisvaks eluks valmis olla.”
Tasuja, kes sügiseni töötas Emmaste põhikoolis, osales projektis algusest peale. Just tema klass, mis eelmisel aastal põhikooli lõpetas, kasvatas tammeistikuid, mis nüüd said õigesse kasvu­kohta istutatud.
Tammede eest hoolitsemise võtsid enda kanda Emmaste 5. klassi õpilased koos klassijuhataja Diana Leenurmega, kellega koos loodusõpetuse tundides puude arengut jälgitakse.

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411