Teisipäev, mai 29, 2018
 

Ametikooli õpilased palkmajaehitaja kutsevõistlusel

Eesti Puitmajaliit
Räpinas panid laupäeval oma meistri­oskused proovile parimad Eesti käsitöö palkmajaehitajad.
Professionaalide kõrval said esimest korda üles astuda ka palkmajaehituse eriala omandajad, kelle jaoks loodi eraldi mitte-professionaalide (non-professional) võistlus­klass.
Selles kategoorias võistles viis Hiiumaa ametikooli õppurit, kellest parimaks tunnistati Jüri Atonen. Võistlejad tõdesid, et oma oskuste proovilepanek koos tõeliste tegijatega on suur motivaator palkmajaehitust edasi õppida ning tulevikus vähemalt sama oskuslikuks meistriks saada, kui praegused võitjad.
Hiiumaa ametikooli palkmajaehituse eriala põhiõppejõud Andres Veel ütles, et on tänulik, et selline võimalus korraldajate poolt õpilastele loodi. “Käsitöö palkmajaehitajate kutsevõistlus on õpilaste jaoks kindlasti hea suunaviit ja võrdlusbaas, mille järgi oma erialased sihid tulevikuks seada.”
Veel avaldas ta lootust, et sarnane võistlusformaat pakutakse välja ka järgmistel aastatel ega salanud, et ihkab aastate pärast kõrgema kategooria poodiumil näha ka mõnda Hiiumaal oskused omandanud palkmaja­ehitajat.
Eesti puitmajaklastri, Eesti puitmajaliidu ja palkmajatootmisettevõtete koostöös peeti Hea Kodu päevade raames kaheksas palkmajaehitajate kutsevõistlus. Kõige nobedama ja oskuslikuma soorituse tegi Veiko Palm, kes sai sellega viiendat korda Eesti käsitöö palkmajameistri tiitli. Kokku oli võistlusel 13 osalejat.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411