Reede, mai 25, 2018
 

Ameti­kool taas lille­festivalil

LOONA PALLASE
[/media-creditTäna kell 17 avatakse Tallinnas Tornide väljaku pargis kümnes rahvusvaheline lillefestival. Teist korda osaleb festivalil Hiiumaa ameti­kool, mille aed “Sinine salong” valiti mullu rahva lemmikuks. Seekordse aia peateemaks on Kärdla arteesia­kaevud.
Lisaks ametikoolile osalevad ka Räpina aianduskool, Kopli ametikool ja kaheksa välisriigi esindajad Hiinast, Soomest, Ungarist, Lätist, Valgevenest, Saksamaalt, Venemaalt ja Türgist.
Festivali toimumisaastate jooksul on 17 välisriigi aednikud kujundanud ja ehitanud kokku 57 iluaeda. Eestist on osalenud 89 erinevat firmat, kooli, ettevõtet, eraisikut ja nende poolt on rajatud 191 iluaeda.
Seekordse festivali teemaks on austusavaldus Eesti ajaloole. Seepärast on aedade teemadeks “Õnne­soov lillede keeles” ja “Ajaloo peegeldus aias”. Aiad jäävad avatuks 24. augustini. Oma ala asjatundja­test koosnev žürii valib suve lõpul välja kummagi teema parima aia. Rajatud teoste hulgast valivad oma lemmiku ka festivali külastajad. Võitjaid autasustatakse klaasikunstnik Eeva Käsperi valmistatud klaastaiesega, millel kujutatud festivali logo.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411