Reede, aprill 6, 2018
 

Väike “Kodutunne” väärt juuksurile

erakogu
Kassari rahvamaja kodukohviku Hõng pidajad Liisi Kummer-Leman ja Annika Kääramees remontisid ja sisustasid hea tahte projektina Maret Meimeri juuksuri­töökoja.
Meimer on juuksurina töötanud 51 aastat ja tema salongid on olnud peamiselt Käinas ning tegutsenud viimastel aastatel püsivalt Käina kultuuri­keskuses. “Kuna Maret võtab kliente vastu hommikust õhtutundideni, siis on arusaadav, et salongi uuendamine pole mitmetel asjaoludel varem teoks saanud,” kirjutas Kummer-Leman.
Nii otsustati kinkida Maretile salongi sisekujunduse- ja viimistlustööd, et luua tema tööaastatele ja -kogemusele vastav interjöör. Salongivärskenduse idee tuli Annika Kääramehelt ja idee meeldis ka Maretile, kuna tal oligi parajasti vaja kolida uude tuppa. Nii said hea tahte saadikud ruumi kallal rahulikult töötada ja Maret Meimer samal ajal kliente vastu võtta.
Kolmapäeval andsid nad värskelt valminud salongi pidulikult Maretile üle. Uuest nädalast võtabki juuksur kliente vastu sama koridori peal, aga uues sini-valges salongis. Kummer-Leman vahendas Meimeri üllatust, kes uut salongi tööprotsessi ajal kordagi ei näinud.
“Projekti lisaeesmärk oli tõestada, kui väikese eelarvega on võimalik üsnagi palju ära teha,” ütles Kummer-­Leman. Mareti remondieelarve oli 400 eurot ja seda jätkus nii
põrandaparketiks, seina, ukse- ja laevärvideks, tapeediks, liistudeks kui ka mööbliks. Tehtud töö panustasid Kääramees ja Kummer-­Leman omalt poolt hea­tegevusena: “Tahtsime teha rõõmu seda tõeliselt väärivale inimesele.”
Tegijad leidsid ka toetajaid, kes tegid soodustusi ja tulid appi, nagu näiteks Käina Rauapood, Lemmi käsitöö ja lillepood, Andres ja Ave-Marii Kääramehe Kaskisaare puutöökoda, Putkaste Samaaria Eesti misjon, Hannes Tamm ja Erik Maier.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411