Reede, aprill 13, 2018
 

Soela jõudis Nasvale remonti

Tambet Allik
Seoses tehniliste probleemidega jõudis parvlaev Soela kolmapäeval Nasvale dokiremonti ning tõsteti ASi Baltic Workboats dokis spetsiaalse võimsa kraanaga veest välja.
Soela igaaastase korralise tuukriülevaatuse käigus avastati ühe sõukruvi labal vigastus ja laev suunati  dokiremonti. Soela hakkas teisipäeval kell 22 Sõrust tulema. Teekond Nasvale Baltic Workboatsi sadamasse võttis aega 12 tundi, kuna tuul oli Suurde väina palju jääd kokku lükanud. “See vana jää on nagu svamm, mis hakkab laeva ümber kinni ega taha eest ära minna ja teeb sellega liiklemise vaevalisemaks,” selgitas ASi Kihnu Veeteed superintendent Tõnis Toodu.
Kolmapäeval tehti eeltöid, et saaks laeva veest välja tõsta ning kella 16 ajal hakkaski Soela end kraana alla sättima. Kuna aga tuul oli päris vali, tekitades suurt lainetust, oli manööverdamine Toodu sõnul kapteni jaoks paras katsumus.
ASi Kihnu Veeteed juhataja Andres Laasma andis lootust, et kui kõik läheb plaanipäraselt ja halbu üllatusi ei tule, saab Soela liinile tagasi tuua 23. aprilliks. See, millised täpsemad kahjustused ja nende põhjused sõukruvil on, ning kas seda annab parandada või tuleb välja vahetada, selgus loodetavasti eile, kui laeva sai juba lähemalt uurima hakata.

Pamela Talzi
Meie Maa

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411