Teisipäev, aprill 3, 2018
 

Riigiportaalist saab pensioni suurust vaadata

Oma pensioni uut suurust saab nüüd vaadata riigi­portaalist www.eesti.ee Aprillis viiakse läbi igaaastane pensionide ümberarvutamine ehk indekseerimine, mille tulemusel pensionid tõusevad. Suurenevad ka töövõimetus- ja toitjakaotus­pensionid ning kasvab rahva­pensioni määr. Indekseerimise tulemusel tõusevad pensionid keskmiselt 7,6 protsenti ning aprillikuus väljamakstavad pensionid on juba ümber arvutatud. Rahva­pensioni määr kasvab 175,94 eurolt 189,31 euroni. Pensionid suurenevad umbes 375 000 pensionäril. Näiteks 44aastase staažiga inimese keskmine pension tõuseb seniselt 415,6 eurolt 446,5 euroni. Pension koosneb inimese personaalsest staažist ja sotsiaalmaksust, seetõttu võib vanaduspension suureneda natuke rohkem või vähem kui 7,6 protsenti. Pensioni täpne kasv sõltub pensionäri pensionistaažist.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411