Reede, aprill 6, 2018
 

Kohvikupidajad saavad veel regist­reeruda

Veel on jäänud üheksa päeva, et kandideerida Hiiumaa kohvikutepäeva kohviku­pidajaks. Selleks tuleb saata oma kohvikuidee hiljemalt 15. aprilliks kohvikutepäeva korraldajatele. Ideekavand peaks sisaldama kohviku kirjeldust, asukohta ja aega, eelkõige on oodatud koduaedades ja -õuedes asuvad kohvikud. Veel on vaja lisada kohvikupaiga ja/või sellega seotud inimeste lood lähemast või kaugemast ajast ehk kohviku kokkupuutepunkt kohaliku ajalooga ja viis, kuidas seda kohvikus esitletakse. Samuti on vaja märkida tegijad, kes on kaasatud kohviku­pidamisse. Kohviku­pidamise soovist tuleks teada anda Ere Naadi meilil erenaat@gmail.com
Täiesti uue ettevõtmisena kutsutakse sadat hiidlaste peret-seltskonda pakkuma oma kodudes väiksemas ringis söömaaega. Ly Kaups selgitas, et hiidlaste saja söömaaja mõte on luua intiimne õhkkond hiidlaste kodudes, aedades ja hoovides. “Meie soov on kutsuda üles sada hiidlaste seltskonda, kes kostitaksid enda juures külalisi kaugemalt, ning küllatulnud leiaks omakorda enda niiöelda isiklikud hiidlased,” lisas Kaups.
Söömaaja korraldajatelt oodatakse, et nad annaksid oma soovist märku ning täpsustaksid söömaaja koha ja aja, mitut inimest lauda oodatakse ja millist laadi söömaajaga on tegu.
Ideid oodatakse samuti kuni 15. aprillini. Lähem info Piret Eesmaa telefonil 514 6215 või meilil piret.eesmaa@gmail.com
Sel aastal toimuvad Hiiumaa kohvikutepäevad 12. korda. 2.–5. augustini on ühepäevakohvikud avatud üle terve Hiiumaa, 2. augustil Kassari saarel ning 3.–5. augustini kogu saarel.
“Augusti esimesel nädalavahetusel tervitab Hiiumaa kõiki oma külalisi tõelise kohvikute saarena ning pakub unustamatu võimaluse saada osa traditsiooniks kujunenud Hiiumaa kohvikute­päevadest. Kõige-kõige esimesed kohvikutepäevad Eestis said alguse just Hiiumaal, täpsemalt aastal 2007 ja Kärdlas, mille elanikke tuntakse juba alates 19. sajandist kohvilähkrite nime all,” kirjutatakse veebilehel kohvikutepäev.ee

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411