Teisipäev, aprill 3, 2018
 

Hiiumaa aasta sotsiaaltöötajad: Marge Laid ja Talvi Kuimets

erakogu
Neljapäeval tähistasid rahvusvahelist sotsiaaltöö päeva Hiiumaa sotsiaal­töötajad. Pidulikul koosviibimisel Palade põhikoolis pärjati aasta sotsiaal­töötaja aunimetusega Hiiumaa puuetega inimeste koja tegevusjuhendaja Marge Laid ja Hiiu valla sotsiaalkeskuse koduhooldustöötaja Talvi Kuimets.
Lilled, tänukirja ja kingituse andis üle Hiiumaa valla­vanem Reili Rand, kes oma sõnavõtu motoks valis Jaapani vanasõna “Kui tahad elus edasi jõuda, siis aita kõigepealt teisi.” Vallavanem nimetas kolm elukutset, mille puhul peaks testima inimese sobivust sellele tööle juba enne õpingute alustamist: arstid, õpetajad ja sotsiaaltöötajad. Ta tõdes, et Hiiumaal on suur osa sotsiaaltöötajatest oma tööd teinud juba aastakümneid. “See annab tunnistust, et selle töö on valinud õiged inimesed, kellel on soov ja tahtmine teisi abistada, head teha ja tuge pakkuda,” ütles vallavanem.
“Ma soovin, et kõik seda ilusat tööd tegevad inimesed peaksid alati meeles, kuivõrd tänulik on nii ühiskond kui abi ja tuge saanud inimesed selle isetu panuse eest. Hoidke ennast, et saaksite jätkata seda vahel rasket, aga kindlasti maailma tilkhaaval muutvat tööd!” oli vallavanema soov.
Samal peol tänati ka sotsiaaltöö eest üleriigilise tunnustuse, Eesti sotsiaaltöö assotsiatsiooni elutööpreemia saanud Riho Rahuoja. Rahuoja pälvis tunnustuse selle eest, et on olnud Eesti sotsiaaltöö nõukogu liige, kuulunud erinevate fondide nõukogusse, on siiani ajakirja Sotsiaaltöö kolleegiumi liige ning teinud valdkonna edendamisel suure töö ära ka sotsiaalministeeriumi asekantslerina.
Sotsiaaltöötajaid tervitasid pidupäeval Suuremõisa põhikool-lasteaia lapsed laulude ja kellade ansambli lugudega koos juhendaja Külli Kreegiga.
Improteatri etenduse “Mihkel ja Piret” andsid Piret Soosaar ja Mihkel Kangur Foorumteatrist.
Kiidusõnad tunnustusavaldustes
Marge Laidi kohta on tunnustus­avalduses öeldud, et ta on naine suure algustähega. Tema olemises on näha isetegemise rõõmu, värvikust ja elurõõmu. Marge on tegelenud erivajadustega inimestega juba kümme aastat. Tal jätkub tähelepanu ja head sõna igale kliendile ja klientidega töötamisel ei kao naeratus tema näolt kunagi. Ta leiab iga kliendi jaoks motivaatori ja võimekuse ning on taganud pikaajalise koostöö kõikidega. Marge sõnade hulka ei kuulu kunagi “ei saa” “ei tee”, alati ta leiab võimaluse koostööks. Tema jaoks on alati koht pereväärtustel, mida annab edasi ka oma klientidele. Lisaks heale kuulamisoskusele, positiivsusele ja leidlikkusele on tema suureks andeks käsitöö, mida hindavad kõrgelt ka kogukonna inimesed. Marge olekus ei ole grammigi märki väsimusest: rõõmsalt ja julgelt läheb ta vastu igale uuele aastaringile. Tunnustame Marget kui pikaajalist tegevusjuhendajat, kes on väga hea meeskonna­töötajana loonud sõbraliku ja üksmeelse Emmaste-Käina tegevusgrupi. Tema ideed ja teostused arvestavad alati klientide võimekuse ja motivatsiooniga.
Talvi Kuimetsa kohta on tunnustusavalduses öeldud, et ta on inimene õiges kohas ja hooldustöötajaks sündinud. Temaga on turvaline koostöös olla eakal, eakate lähedastel ja ka tööandjal. Talvit saab alati usaldada. Ta oskab näha olukordi õiges valguses ja võtta vastu otsuseid – teenuse saaja jääb alati esikohale. Talvi ei pelga keerulisi olukordi, säilitab rahu ja seeläbi jõustab ka kliente. Ka on ta hea autojuht – Kärdla kitsastel tänavatel ja õueväravatel manööverdamine tuleb tal välja kutselise autojuhi tasemel.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411