Reede, aprill 27, 2018
 

Hiidlased jooksid veteranide toetuseks

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Esmaspäeval toimus Kärdlas sinilille­kampaania raames sinilille jooks.
Lisaks oli võimalus ennast proovile panna kaitseväes läbiviidavas üldfüüsilises testis.
Jooksudistants oli 3,2 kilomeetrit, start ja finiš Hiiumaa malevkonna staabihoone ees. Osaleda said ka lapsed, kellele toimus eraldi 320 meetri pikkune sinilillejooksuke. Vaatamata jahedale ilmale oli stardis poolsada spordihuvilist. Korraldajate sõnul jäid nad osalejate arvuga rahule.
Kõik jooksjad said tänuks diplomi ja kohalikust kadakast meisterdatud medali.
Kampaania kutsub üles kandma sinilillerinnamärki Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks. Kõikjal Eestis aitavad sinililletoodete müügiga annetusi koguda Naiskodukaitse vabatahtlikud. Kampaania üks osa on ka sinilille­jooks.
Tänavu kevadel aitab sinilillesümboolika müügist kogutav tulu lisaks veteranide toetamisele rajada Tapa linnas välitrenažööride ala, soetada Tartu Ülikooli kliinikumile ja Rakvere haiglale taastusraviseadmeid ning toetada MTÜ Peaasi tegevust meeste vaimse tervise edendamisel. Sinilillekampaaniat viib läbi MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös Naiskodukaitsega juba viiendat aastat. Sinilillejooks toimus Hiiumaal tänavu esimest korda.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411