Teisipäev, aprill 17, 2018
 

Breveri preemia pälvis Anne Golub

HERGO TASUJA
Neljapäeva õhtul anti Emmaste noorte­keskuses üle kümnes Marie Breveri nimeline hariduspreemia, mille pälvis Anne Golub. Õhtu juhatas sisse Emmaste põhikooli direktor Merje Kikas, kes meenutas Marie Breveri elukäiku. Huvitava kokkusattumusena on mõlemal, nii Mariel kui Merjel sünnipäev ühel ja samal päeval, 7. aprillil.
Lasteaiaõpetajad Heli Lindmäe ja Liina Lepamaa olid eeskava kokku seadnud tänavuse preemialaureaadi hingelähedastest teemadest. Nii kuulusid sinna noorte sporditeemalised laulud, aga ka Golubi kunagiste kolleegide ja praeguste vallatöötajate muusikaline etteaste.
Hariduspreemiale esitati kokku kolm kandidaati: Eila Tõnissonile ja Maris Vetsile, kes mõlemad töötavad Emmaste koolis, anti aplausi saatel lilleõis.
Tänukirja koos lillekimbu ja rahalise preemiaga andis Anne Golubile üle Hiiumaa valla haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Karin Kokla.
Golubit iseloomustati kandidaadina üles seades nii: “Hiiumaa spordielu legend, õpetaja, tulihingeline saare ja eriti Emmaste kandi kehakultuuri eestvedaja, keda teatakse hästi mandrilgi.” Tema tehtust toodi esile rammumehe võistlus, Emmaste rattaralli ja emade­päeva jooks – võistlused, mille sünni juures Golub seisis ja mis kestavad edasi ka tänapäeval.
“Rahvas armastab, austab ja räägib temast tänaseni,” võeti preemia pälvinu tegevus kokku.
Golub ise jäi talle omaselt tagasihoidlikuks ja arvas esialgu, et välja valitud on vale inimene. Preemiale järgnenud kohvilauas, kus kohaletulnud meenutasid seiku ühistest tegemistest koos Anne Golubiga, sai lõplikult selgeks, et tunnustus anti üle just täpselt õigele inimesele. “Emmastes oli üks tubli kabetaja, kellele meeldis ka napsu võtta. Õhtul enne Soela mänge helistas Anne talle ja ütles, et kui sa täna kaine ei ole, siis ma toon sind enda juurde magama,” oli üks seik, mida meenutati. Põhitoonina aga jäi kõlama Anne Golubi pühendumine ja oskus mobiliseerida piir­konna inimesi ühise eesmärgi nimel.
Marie Breveri nimelise hariduspreemia eesmärk on väärtustada haridustöötaja rolli ja tööd, tunnustada kooli ja koolieelse lasteasutuse pedagoogilisi töötajaid Emmaste osavallas. Varasemalt on preemia pälvinud õpetajad Kaul Kikas, Sende Lipu, Ilme Naurits, Meida Koppel, Aivi Maandi, Piisa-Ilmi Riisenberg, Heli Lindmäe, Tiiu Sööl ja Ilmar Oja.
HERGO TASUJA

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411