Teisipäev, aprill 24, 2018
 

Kärdla kirik saab erilised katused

Jaanus Kõrv | Hiiu Leht
Eile alustasid OÜ UC Rent töömehed Kärdla kirikule tellingute paigaldamist. Kolmapäeva õhtuks peavad majal tellingud ümber olema, neljapäeval paigaldatakse katuseraamistik ja pühapäevaks ehitatakse tellingud ümber torni. Eeltööde tegijad paigaldavad kirikule erilise telkkatuse ja siis paigaldab OÜ Plekimees kirikule titaantsinkplekkkatuse, mis peab vastu 150 aastat. Kärdla kirikukoguduse esimees Tiit Harjak ütles, et teist sellist katust Hiiumaal ilmselt polegi. Uus katus peaks hoonele peale saama 22. juuliks.
Esimeses etapis tehakse töid ligi 400 000 euro eest: kiriku­hoone lagi soojustatakse, osaliselt vahetatakse katusekonstruktsioone, ka kirikutorni katus vahetatakse ja torni uuendatakse kohtades, kus vamm sellele liiga teinud. Harjak ütles, et välja vahetatakse ka rist kirikutornis, mis on katki.
Jätkuvalt on oodatud annetused, et SA Kärdla Kirik saaks jätkata teise etapi töödega. Selleks, et kirik täiesti korda saaks, on vaja veel lisaks 600 000 eurot.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411