Teisipäev, aprill 24, 2018
 

Algas regamine tänavusele HTFile

Hiiumaa TantsuFestival toimub tänavu üheksandat korda ja kestab 30. juulist 5. augustini Käinas. Registreerida saab veebilehel tants.org
Festivali korraldustiimi liikme Helen Piheli sõnul on seekordne mitmekülgne programm sobiv nii kogenud tantsijatele kui ka uute elamuste otsijatele. Jätkuvad lavastusprotsessid, mille käigus luuakse koos noortega tantsufilm ja -lavastus, samuti residentuuriprogrammid professionaalidele.
Avatud registreerimisega lavastusprotsessi noortele juhivad koreograaf Karoliine Suhhov ja muusik Judith Parts, filmiprotsessi Mikk-Mait Kivi ja Henri Hütt. Professionaalsete tantsijate lavastusprotsessi juhib koreograaf Ruslan Stepanov. Kõikide festivali­protsesside kunstnikuks on Terje Kähr. Valminud tööde esmaettekandeid on Hiiumaa publikul võimalik näha festivali viimasel päeval Käina kultuuri­keskuses.
“Nendele, kes ei soovi lavale astuda, soovitan tulla osalema festivali töötubade programmi, mida viime sel aastal läbi uuendatud formaadis,” kutsub Pihel. Tänavu katsetatakse esimest korda nn pikka töötuba, kus osalejad saavad päeva jooksul intensiivselt ühe juhendaja käe all õppida.
Tavapäraste etendusõhtute asemel on 2. ja 3. augusti õhtul noorte etenduskunstnike PLATVORM – etenduskunstide lühiformaatide õhtu, kuhu kõigil huvilistel võimalik oma töid pakkuda. Õhtud Käina kultuurikeskuses on vaatajatele tasuta.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411