Teisipäev, märts 27, 2018
 

Sõtkad ja luiged avasid rändeparaadi

Tänavune, kuni 35 sentimeetrit paks lumekate ning hiline ja jahe kevad pani rändlinnud ootele. Kuna ka meri oli Kärdla lähistel kaua jäävangis, olid veelinnud sunnitud vaba vett kaugemalt otsima. Lõpuks toimus 19. märtsi öösel Kärdla rannas jääminek, mis meelitas kohale ka veelinnud.
Esimeste seas olid sõtkad, 120 lindu, kühmnokkluiged, 82 lindu, ning kajakad ja jääkosklad.
Mõni päev hiljem rannas Hausma poole vaadates tundus rand luikedest lausa valge olevat. Madal rannavesi on veelindudele soodne toitumispaik. Lindude rände järgi võib ka ilusat suve ennustada, aga need liigid on veel teel.
Esimesi veelinde käis kokku lugemas linnuvaatleja
VELLO TARNING

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411