Teisipäev, märts 20, 2018
 

Selgusid Eesti meistrid jääpurjetamises

Jaak Nirgi
Pühapäeval selgusid Saaremaal Oris­saares Eesti meistrid jääpurjetamise klassides Ice Optimist ja Monotüüp XV. Klassis Ice Optimist riputati kuldne medal kaela Karl Aderile Saaremaa merispordi seltsist, meie Jorgen Kuivonen oli teine.
Monotüüp XV grupis hoidsid juba esimesest päevast liidrikohta tiitlikaitsjad Olev Oolup ja Andrus Padu jahtklubist Dago.
Paatkond Oolup/Padu pälvis lisaks meistritiitlile ka Erik von Holsti rändkarika. Nende karikavõistlustega meenutatakse MonotüüpXV jääpurjekaklassi konstrueerijat Erik von Holsti, kes sündis 30. augustil 1894 Vaivara vallas baltisakslaste perekonnas. Ta oli kuulus purjetaja ja jahtide konstrueerija, kes esindas purjetajana Eestit Olümpiajoll klassis 1936. aastal toimunud suveolümpia­mängudel. Kõige kuulsam tema poolt konstrueeritud jääpurjekaklass Monotüüp-XV (1932) on aktiivselt tegev ka tänapäeval.
Laupäeval alanud kahe­päevastel võistlustel peeti pühapäeval kolmes jää­purjetamis­klassis teine ja ühtlasi viimane võistluspäev. Kokku õnnestus kahe päeva jooksul kõikides gruppides teha piisav arv sõite – Monotüüp XV klassis kuus, DN­klassis seitse ja klassis Ice Optimist kümme. Kui esimesel päeval sai iga paadiklass ületada finišijoone viiel korral, siis pühapäevane tuuline ilm ja raskemad ilmaolud olid põhjuseks, et kõiki esialgu kavandatud sõite ei olnud siiski võimalik teha.

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411