Teisipäev, märts 13, 2018
 

Poolsada noort lõbutses vaheajal spordilaagris

erakogu
Vaheaja viimasel nädalavahetusel 2.–3. märtsini toimus Käina koolis 50 osavõtjaga Hiiumaa Kodutütarde ja Noorte Kotkaste spordilaager.
Laagri algul jagunesime rühmadesse, millede nimedeks Kuperjanov, Laidoner, Päts, Poska ja Põdder. Esimese päeva töötubades õppisime matka- ja loodustarkusi, Eesti ajalugu, kodulugu ja tegime rividrilli. Päeva lõpus läbisime kontrollpunktidega matkaraja, suusatasime ja kelgutasime, otsisime helkivaid silmi, mõõtsime Käina kardiraja pikkust ja tegime lumehanges muudki põnevat.
Teisel päeval käisime Käina spordikeskuses ujumas ja aeroobikasaalis ning peale ujumist joogatunnis. Kooli­maja võimlas mängisime pallimänge ja päeva lõpetas nuputamismäng KAHOOT, kus pidime aja peale vastama küsimustele, mis puudutasid laagris õpitut.
Tagasiside laagrilistelt oli väga positiivne: kõige rohkem meeldisid ujumine ja matkamäng. Kõlama jäid väärtused nagu koostöö, kannatlikkus ja teistega arvestama õppimine.
Suuremad, kes meil abiks käisid, ütlesid, et tundsid end olulistena ja olid tänulikud, et neid nooremate kaaslaste koolitamisse kaasati.
Lea, kes on vahetusõpilane Saksamaalt ja õpib Hiiumaa gümnaasiumi 11.a klassis, ütles, et talle laager väga meeldis: “Tegime nii palju erinevaid asju. Mulle meeldis kõige rohkem matk – pidime oma meeskonnaga täitma ülesandeid, mis olid väga toredad ja ka naljakad.” Lea ütles, et kui ta saab, tahab ta kindlasti osaleda veel mõnes laagris. Veel meeldis talle, et laagris oli päris palju lapsi.
Suured tänusõnad meie külalislektoritele: Alne Lepna, kes tutvustas noortele mängulisi joogarituaale; Rein Reismaa, kes jagas teadmisi loomadest, taimedest ja lindudest ning kellega koos kuulasime linnuhääli; Kairi Pisa, kes tegi basseinis lustakaid teatevõistlusi ja Sven Luik, kes jagas rivi­õppe algteadmisi ning õpetas, kuidas ükskõik millises vormiriietuses esinduslik välja näha.
Pikad paid ja suured kallid meie noorteinstruktorile, noortejuhtidele ja vanematele noortele, kelle toel tegime vahva laagri: noorteinstruktor Merje Reismaa, Larissa Babõnina, Anu Saue, Julia Gurjeva, Tiina Hiiemets, Jaak Hiiemets, Kristo Paul, Tiit Rohtvee, Ly Klee, Andres Laanejõe, Piibe Kivisilla,
Mari-Liis Kerk, Triin Jüri­mäe, Maret Reismaa, Johanna Aaslepp, Mihkel Mägi, Jaagup Paat, Eliise Kesküla, Siiri Talts ja Triin Helimets.

Mari-Liis Kerk
Kodutütar

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411