Teisipäev, märts 6, 2018
 

Kirjanik Tõnu Õnnepalu pälvis Vilde kirjandusauhinna

Kirjanik Tõnu Õnnepalu pälvis 54. Eduard Vilde kirjandus­auhinna teose eest “Valede kataloog. Inglise aed”. 28. veebruaril Vinni vallamajja kogunenud kirjandus­auhinna žürii otsustas, et see raamat on aastal 2017 ilmunud parim vildelikke traditsioone kandev kirjandusteos.
Teoseid vaaginud žürii hinnangul on Tõnu Õnnepalu “Valede kataloog. Inglise aed” sõnakasutuselt kirjanduslik meistriteos, sügava sisuga raamat, mis temale omaselt lummavas stiilis ja päevikurütmis mõtiskleb elu ja illusioonide kaduvuse üle.
Õnnepalu on Vilde kirjandus­auhinna pälvinud ka varem, aastal 2010 luule­kogu “Kevad ja suvi ja” eest.
Seekord valiti laureaat viie kandidaadi seast. Lisaks eelmainitule kandideerisid auhinnale veel Vahur
Afanasjevi “Serafima ja Bogdan”, Erni Kase “Leikude”, Jan Kausi “Kompass” ja Valdur Mikita “Kuke­seene kuulamise kunst”.
Teoseid vaagis 11-liikmeline žürii, mille esimees on Vinni vallavanem Rauno Võrno. Laureaat kuulutatakse välja Eduard Vilde sünniaastapäeva, 4. märtsi paiku. Auhind antakse välja üks kord aastas ja selle suurus on 1000 eurot.
Vilde kirjandusauhind on vanim järjepidevalt välja antav kirjandusauhind Eestis.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411