Teisipäev, märts 27, 2018
 

Käinas kõlab kuldlõige barokiajastu kirikumuusikast

Eesti interpreetide liit
http://www.ristojoost.com/
Tallinna Kammerorkestri 25. aastapäeva pidunädalate puhul kõlab Vaiksel Neljapäeval, 29. märtsil kell 18 Käina kultuurikeskuses kuldlõige barokiajastu Inglise kirikumuusikast, solistid on kontratenor Risto Joost ja Reinut Tepp klavessiinil.
Risto Joosti sõnul on üks Tallinna Kammerorkestri 25. aastapäeva pidunädalate kontserte Hiiumaal, sest kuigi saarele ei ole orkester tihti jõudnud, on muusikutel igast Hiiumaal antud kontserdist eredad mälestused. “Hiiumaal on nii eriline publik, tahame nendega veel rohkem muusikat jagada,” ütles Risto Joost.
Joosti sõnul on huvitav kogeda orkestri kammerkoosseisuga mängimise võimalusi. “Meie ajal ei ole igapäevane, et orkestrandid mängivad ka barokkpillidel,” ütles Risto Joost. Kontsert on tänuavaldus ka Reinut Tepile, kes on kõik 25 aastat olnud kammerorkestriga koos.
Kontserdikava on keskendunud Inglismaa ajaloole ja Westminster Abbeyle. “Kõik selle kontserdi heliloojad on olnud seotud Westminster Abbeyga: kas lauljad, organistid või mõnes muus rollis, selle kloostrikiriku kaudu on nad saanud tõuke oma loomingusse, nad on ka olnud õpilased-õpetajad või ametijärglased.”
Joost lisas, et kannatus­nädala kontserdi kava on küll minoorne, aga selles on ilu ja barokset tantsu, see on17. sajandi lõpu ja 18. sajandi alguse heliloojate barokiajastu kirikumuusika kuldlõige.
Reinut Tepp on klavessinist, kes lisaks muusiku­tegevusele mitmes koos­seisus on ka kammermuusika ja klavessiiniõppejõud Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis ja Eesti muusika- ja teatri­akadeemias.
Risto Joost on 2012/2013 hooajast Tallinna Kammerorkestri dirigent ja enne dirigendina alustamist teinud orkestriga koostööd koorilaulja ja solistina.
Lisaks musitseerivad veel Elo Tepp ja Anete Ainsaar viiulil ning Villu Vihermäe viola da gambal. Kontserdil teeb kaasa kontratenor
Martin Karu, kes on Risto Joosti õpilane Georg Otsa nimelises muusikakoolis.

 

Sildid: , , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411