Reede, märts 2, 2018
 

Ametikooli algatus ülipopp

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Vabariigi aastapäeval Hiiumaa ametikoolis korraldatud lille­seadete valmistamise vastu oli väga suur huvi – osalejaid sai kaks korda enam kui registreerunuid.
Kõigil huvilistel oli laupäeval võimalus teha Suuremõisa lossis Eesti vabariigi sünni­päevaks lilleseade, mille hiljem koju kaasa viia võis. Sündmusele registreerus üle 30 inimese ja kohale tuli veel rohkem – hinnanguliselt 60 huvilist. “Osalejaid oli üle ootuste palju ja see oli nii tore,” ütles üks korraldajaid, ametikooli floristi eriala juhtõpetaja Hebe-Kai Kann.
Hiiumaa ametikooli arendusjuht Signe Leidt rääkis, kuidas nad nuputasid, mida kooli poolt Eestile sünnipäevaks kinkida. “Kuna lilled on ju kõige õigem ja parem asi ning meil on koolis ka floristiõpe, siis oligi lilleseadete tegemine esimene mõte, mis pähe tuli,” selgitas Leidt.
Ka Hebe-Kai Kannile mõte meeldis ja ta tuli sellega kohe kaasa. “Meie idee oli, et inimesed tuleks ja teeks ise kimpe ja võtaks omatehtu pärast koju kaasa, et hea emotsioon ettevõtmisest jääks veel mõneks ajaks kestma,” selgitas arendusjuht.
Lilleseadete valmistajate seas oli nii ametikooli vilistlasi kui muid huvilisi. “Kõige rohkem üllatasid inimesed, kes kunagi polnud lilleseadeid teinud, asusid kartmata asja kallale ja tegid nii ägedaid kimpe,” jagas oma üllatust Kann.
Nii suure hulga huviliste kohta oli kaks juhendajat tema hinnangul ilmselgelt liiga vähe ja järgmise sellise ettevõtmise korraldamisel teeks nii mõndagi paremini: “Õnneks jagasid lilleseadega rohkem tegelenud inimesed oma teadmisi ka teistele osalejatele.”
Kuigi ettevõtmist ei reklaamitud koolitusena, oleks korraldajad soovinud lilleseade põhitõdesid rohkem selgitada. “Samas, keda asi sügavuti huvitab, siis sügisel on meil Hiiumaa ametikoolis floristi erialale vastuvõtt,” lisas Kann.
Korraldajate idee oli teha sümboolselt sada kimpu Eestile – eesmärk sai täidetud ja kimpe kokku isegi rohkem. Lisaks õpetas samal päeval Liisi Mäeumbaed, kuidas valmistada taimmaterjalidega kaunistatud sünnipäevakaarte.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411