Teisipäev, märts 20, 2018
 

Aksli esindab Eestit kõnevõistlusel Londonis

Jaan Poska gümnaasium
Tallinnas 7. märtsil toimunud kümnenda rahvusvahelise inglise keele kõnevõistluse vabariikliku vooru võitis Markus Aksli, kes esindab Eestit maikuus Londonis rahvusvahelise kõnevõistluse finaalis. Aksli, kes Käina kooli lõpetas 2015. aastal, õpib praegu Tartu Jaan Poska gümnaasiumi 12.e klassis. Teise koha sai tema koolikaaslane Tanel Marran 12.d klassist.
Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi inglise keele õpetaja Annika Rego ütles Hiiu Lehele, et on Markuse inglise keele õpetaja alles sellest aastast, kuid talle on silma jäänud, et Markus on ääretult laia silmaringiga ja tohutu suure lugemusega. “See on andnud talle need omadused ja tugevused, mis viisid ta kõnevõistluse võiduni. Usun, et ta võib vestelda ükskõik missugusel teemal ning tuua oma seisukohtadele argumenteeritud põhjendusi, tuginedes ajaloole ja erinevatele sellel teemal kirjutatud allikatele. Ka tundub Markus teadvat, mis on talle tähtis nii tulevikus kui elus üldse ja kõik see, mida ta teeb, viib teda püstitatud eesmärkide saavutamisele lähemale.”
Markuse klassijuhataja Liina Reinup lisas aineõpetajate kommentaarid, et noormees lõpetab kooli neljade-viitega, on laia silmaringiga, väga musikaalne ja loominguline, tal on head teadmised matemaatikas ja kiire mõtlemine, inimesena sümpaatne: abivalmis, sõbralik ja rõõmsameelne. Noormehel on huvi programmeerimise ja arvutimängude vastu, samuti kogemused muusika ja digitaalse kunsti loomisel, samas võimeline õppima rohkem kui “peab”.
“Markus suudab niiöelda kastist välja mõelda ja ise otsustada ning valikuid teha enda huvisid silmas pidades,” ütles üks aineõpetaja.
Kirjandusõpetaja lisas, et Markus Aksli arutlust on alati huvitav lugeda ja kuulata: “Mul on hea meel, et Markuse vanematekodu on Hiiumaal: kaugelt meretaguselt maalt Tartusse sõites on noormehel aega lugeda, mõtiskleda ja analüüsida.”
HARDA ROOSNA

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411