Reede, veebruar 2, 2018
 

Selveri ostjad annetasid 3300 eurot

Harda Roosna | Hiiu Leht
Teisipäeval andis Hiiumaa Selveri juhataja Krista Metsand Hiiumaa haiglale üle heategevuskampaania “Koos on kergem” käigus kogutud
3300 eurot.
Annetuse võtsid vastu haigla juhatuse liikmed Tõnis Siir ja Riina Tamm. Tamm tänas ja ütles, et annetuse eest soetatakse patsientidele voodipesu ja inhalaatoreid. “Korralikud madratsid meil on, aga tekke ja patju pole ammu haiglale ostetud – need on tegelikult väga tarvilised asjad ning selle raha eest peaks neid ikka saama,” arutles Tamm.
Mullu annetasid Selveri ostjad Hiiumaa haiglale täpselt sama summa, 3300 eurot, kuigi kampaaniaperiood oli tänavu nädalajagu lühem.
Metsand selgitas, et Selver ümardab annetussummad 50 eurost ülespoole ning lisab puudujääva summa – selle­pärast on summad nii “ümmargused”.
Eelmisel aastal soetas Hiiumaa haigla “Koos on kergem” toetusraha eest erakorralise meditsiini osakonda patsientidele kušeti, mida saavad kasutada nii lapsed kui täiskasvanud.
“Lapsi käib meie haiglas nii vähe ja siis tuleb kogutud rahale leida selline kasutus, et kõigil oleks sellest kasu,” selgitas Tamm.
Mullune suurem investeering tehtigi Selveri toetusega, lisaks soetati omavahenditest tomograafile uus lamp, mis maksis paar tuhat eurot.
Eesti suurim kampaania
Lõviosa kampaaniarahast moodustavad suuremates linnades kogutud summad, kuid eelmisest aastast jagatakse annetusteks kogunenud raha täpselt vastavalt sellele, kuidas antud piirkonnas annetusi kogunes ja oste tehti.
Hiiumaa Selveri külastajate tänavune annetus oli natuke suuremgi kui annetati Lääne­maa Selveris, 3100 eurot ja õige natuke vähem kui Kuressaare Selveris, kus annetati 3500 eurot.
1. jaanuaril lõppes Selveri 15. heategevuskampaania “Koos on kergem”, mille käigus kogusid kõik Selverid poolteist kuud raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Ostjad said haiglaid toetada iga poeskäiguga, šokolaade ostes ja münte annetus­kasti jättes. Kogusumma, mis seekord üle Eesti kokku saadi, oli 110 300 eurot.
“Korraldame uhkusega Eesti üht suurimat hea­tegevuskampaaniat,” rääkis Selveri keti juht Kristi Lomp. “Tahame aidata kaasa sellele, et haiglad saaksid soetada vajalikke instrumente,” lisas ta ning tänas kõigi Selverite töötajaid, koostööpartnereid ja kliente koostöö ja panuse eest.
Kokku toetatakse üle Eesti 16 haiglat või haigla lasteosakonda. Aastate jooksul on kogutud toetusi üle poole miljoni euro. Saadud raha eest ostavad haiglad esemeid, mille jaoks on enim vajadust – voodipesust operatsioonilaudadeni.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411