Teisipäev, veebruar 13, 2018
 

Pühalepa kindlalt Maakilva finaalis

Laupäeval peetud 19. Eesti Maakilva A-finaalis Paides oli hiidlasi taas esindamas Pühalepa võistkond. Täpselt samas koosseisus, milles lõpetati 11. kohaga mullu märtsis 18. hooaja superfinaal: mängisid Taivo Rist, Tiit Kerves, Juri Omann ja Alo Altement.
Kuigi vanameister Kervesel oli enne mängu kahtlusi kõvasti, et tugevate konkurentide vastu läheb hiidlastel raskeks, läks mäng ladusalt. Kokku jahtisid superfinaali kuut kohta 20 võistkonda üle Eesti.
Pühalepale algas mäng üllatavalt hästi, lausa liidrirollis, sest esimese kümne küsimuse järel sai kogutud 19 punkti. Siis tuli üks kehv voor vahele ja kohe langeti viiendaks. Õnneks edaspidi ei libastutud, aga kahjuks ei teinud seda ka eespool olevad konkurendid.
Teise mängupoole küsimused olid nn pehmematel teemadel, mis vahel Pühalepa tiimile sobivad, teinekord mitte. Seekord sobisid väga hästi, sest selles voorus koguti viis punkti rohkem kui esimeses pooles. Ka viimane viiene plokk lõpetati täistabamusega ja kokkuvõttes hiidlaste rekordtulemusega.
Nii kujuneski Maakilva seekordne paremustabel, kus esikohal Anija 81 punktiga, teine Räpina suurvald 78 punktiga, kolmas Keila City 73 punktiga ja neljandal kohal Pühalepa 73 punktiga. järgnesid Saarde 70 punktiga, Väike-Maarja 68 ja Saku samuti 68 punktiga. Skoorid koguti 100-st võimalikust punktist. Eelvoorude järgi oli Pühalepa Keilast tagapool, seepärast ka koht kehvem.
Kõik nimetatud tiimid pääsesid 10. märtsil samuti Paides toimuvasse superfinaali, kus neid ootavad kümme eelvoorude edukamat võistkonda.
“Haldusreform pole Maakilva tervisele küll halvasti mõjunud, tänavu osales 56 võistkonda ehk mõni rohkem kui eelmisel hooajal,” nentis kogenud mälumängija ja ristsõnade koostaja Tiit Kerves.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411