Teisipäev, veebruar 27, 2018
 

Pidureis meeldis, neid võiks veelgi olla

erakogu
Täiesti argistel perekondlikel põhjustel oli mul vaja parvlaevaga sõita 24. veebruaril Rohukülla, sealt võtta lapselapsed ja nad koolivaheajaks Hiiumaale tuua.
See, mis toimus parvlaeval Tiiu, oli meeldivalt üllatav. Nimelt mängis akordionist rahva poolt armastatud viise, laulis prouade ansambel, kõik reisijad said laule neile jagatud laululehtedelt kaasa laulda ja kes soovis, võis ka tantsu lüüa. Lisaks pakuti reisijatele laevapere poolt kiluampsu ja magusaid küpsiseid. Kuna läksin 12.30 reisiga ja tulin tagasi 14.30 reisiga, kus toimus sama pidu, siis muutusin uudis­himulikuks: kes?, kus?, miks?, millal? Selgus, et parvlaeva Leiger Arensburgi kohviku perenaine koos abilistega oli korraldanud Eesti 100. sünnipäevaks tavareisijatele meeleoluka peo. Kuna Leiger sel päeval ei sõitnud, kandus pidu üle Tiiu peale. Esinejateks osutusid Hiiumaa enda inimesed – pillimängijad Elle ja Toomas Paap Emmastest ning prouade ansambel Hõbe­lõng Käinast. Hõbelõng laulis kodust, armastusest ja hiidlastest ning pillimehed mängisid sobivaid pidupäeva­viise. Meeleolu oli ülev, esinejad piduriideis ja rahvas nautis natuke teistsugust reisi.
Siiras tänu korraldajatele igati mõnusa reisi eest. Ärgu jäägu see ainsaks reisiks, kus tähtpäeva puhul saavad reisijad südamliku ja sooja emotsiooni osaliseks.

Tänulik reisija
Tänukirja autori nimi on toimetusele teada.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411