Teisipäev, veebruar 20, 2018
 

Palade ja Suuremõisa koolide lapsed käisid tööl kaasas

erakogu
Möödunud nädalal aset leidnud projektist “Tööle kaasa” võtsid Hiiumaalt osa peaaegu kõik Palade kooli ja Suuremõisa lasteaed-põhikooli õpilased.
Palade ja Suuremõisa kooli direktori Antti Leigri sõnul ta üldiselt koolijuhina suure õhinaga kõikide kampaaniatega kaasa ei lähe, vaid süveneb enne sisusse ja vaatab, kuidas eestvedajad ürituse korraldanud on. ““Tööle kaasa” algatus tundus aga kohe asjalik, võtsime teema õpetajatega arutlusele ja otsustasime osaleda,” rääkis Leigri.
Direktori sõnul on nii Palade kui Suuremõisa kooli üks ülesandeid õpetada lastele ettevõtlikkust ja anda teadmisi praktilisest elust.
“Meile oli osalemisel suureks abiks Pühalepa osavalla kultuuri- ja noortekeskus, kes pidas sidet korraldajatega ning valmistas ette infomaterjalid kodudesse ja töölehed õpilastele,” kiitis koolijuht.
Suuremõisa ja Palade koolist osalesid peaaegu kõik õpilased ja toredast päevast said osa ka algklasside õpilased. “Projekt oli mõeldud küll pigem seitsme kuni üheksanda klassi lastele, aga me otsustasime osaleda kõigi klassidega,” selgitas Leigri.
Laps töömaailmast teadlikumaks
Tööandjana osales projektis OÜ TS Laevad ja nii said töötajad 12.–16. veebruarini ühel päeval oma kooliealise lapse tööle kaasa võtta.
“Soovisime, et lapsed saaksid teada, kus tema vanem töötab ja mis on tema igapäeva­töö,” ütles TS Laevad teenindus- ja müügivaldkonna juht Pille Kauber.
Osalejate arv küll väga suur ei olnud, aga siiski arvestatav. Kauber rääkis, et näiteks Heltermaal käis tööl kaasas neli last, kes said vaadata, kuidas töötab sadama kassa ja mida teeb sadama teenindusspetsialist, kes autosid laevale saadab.
Suuremõisa lasteaed-põhikooli neljanda klassi õpilane Elisabet ütles, et jäi emaga koos tööl veedetud päevaga väga rahule. Meeldejäävaim hetk tema jaoks oli see, kui sai korra ise suurele veokile viibata, et see võib parv­laevale sõita.
Möödunud nädalal aset leidnud “Tööle kaasa!” korraldas Eesti kaubandus- ja tööstuskoda koostöös SA Innove ning haridus- ja teadusministeeriumiga. Kaubandus- ja tööstuskoja kommunikatsioonijuhi Epp Joala sõnul oli algatuse idee koolide, lapsevanemate ja tööandjate omavahelist koostööd arendada. “Kaubanduskoda ja teised korraldajad olid vaid platvormi loojad,” selgitas Joala. Projektis lõi kaasa 65 tööandjat ja 33 kooli üle Eesti.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411