Teisipäev, veebruar 13, 2018
 

Kõik neli hunti kütitud

PAAVO PRUUL
PAAVO PRUUL
Hiiumaa jahimehed realiseerisid nädalavahetusel kaks viimast hundijahiluba tänavusest neljast. Laupäeval lasti Jausas paari-kolmeaastane isane hunt ja pühapäeval Prassil viieaastane isane hunt. Emmaste jahtkonna jahimees Paavo Pruul ütles, et hundid olid Praasi metsas murdnud korraga põdramullika ja vasika ning pidasid pidusöömaaega. Samast üks hunt ka tabati, teine lasti minema, kuna rohkem lube polnud. Lasud hirmutasid samal ajal liikvele veel kaks hunti, keda metsatöölised nägid Harju külas.
Üllataval kombel on kõik neli hunti seekord lastud saare lõunaosas, Emmaste kandis. Esimene jäi Meelis Adleri püssitoru ette 11. jaa-
nuaril Jausas. Teine lasti 20. jaanuaril Prassi küla taga, kus seaajujahi käigus piirati sisse kolm võsa­villemit. Samal nädala­vahetusel püüdsid ka Kõrges­saare piirkonna jahimehed Kõpus kolme hunti sisse piirata, kuid lasta neid ei õnnestunud.
Emmaste kandi Valgu külas juhtus ka liiklusõnnetus, kus hunt auto alla jäi.
Nelja hundi küttimise loa andis keskkonnaamet n-ö esimese jaotusena. Hiiumaa jahimeeste seltsi tegev­juht Anu Sarapuu ütles eile, et on kokku panemas taotlust, et hundi küttimise lube juurde saada. “Numbrit me taotlusesse ei pane – hea on, kui antakse,” ütles Sarapuu.
Mujal Eestis lõppeb hundi­jaht veebruari­kuuga, aga saartel tohib hunti küttida märtsi lõpuni. Tänavu on saartel ka lund, mis üldse võimaldab hunte küttida.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411