Reede, veebruar 16, 2018
 

Hiiu Pagar lõi kuklimüügirekordi

KAJA ANTONS
Eesti kondiitritööstus Reval Kondiiter teatas, et valmistas vastlapäevaks rekordilised 280 000 vastlakuklit.
Ka Hiiu Pagaris sündis sel aastal rekord, valmistati ja müüdi 22 000 vastlakuklit. Hiiumaa tarbijate ühistu juhataja Kaja Antons ütles, et kukleid tehti 24 protsenti ehk tervelt neljandiku võrra rohkem. Hiidlased pistsid sellest hiigelkogusest nahka 16 000 kuklit ja vaid 6000 viidi mandrile. “Kindlasti aitas rekordile kaasa lumi koos imeilusate talveilmadega,” kinnitas Antons.
Vastlakukkel on traditsiooniline küpsetis, mida Põhja-ja Baltimaades süüakse vastlapäeval ja üldisemalt paastuperioodi ajal. Tegu on kardemonikukliga, mida kaunistatakse vahukoorega ning millele viimasel ajal lisatakse moosi, mandlikreemi ja muid lisandeid.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411