Teisipäev, veebruar 20, 2018
 

Hiiu noorte kõne äramärgitute seas

erakogu
Presidendi kõnevõistluse “Kirjuta Eestile” võitsid Tallinna noored, kaheksa äramärgitud kõne hulgas oli ka Hiiumaa noorte kõne.
Kõne “Eesti Vabariik 100” panid kokku Hiiumaa gümnaasiumi 12.b klassi õpilased Emma Kaups, Mark Herman Ilumets, Peeter Valdman ja Emili Kuuse, video ülesvõtmisel oli abiks Matthias Vohu.
Oma kõnes räägivad noored esmalt eesti loodusest; metsadest ja rabadest ning jõuavad väikeste ja suuremate külade kaudu linna. Nende sõnum on, et alates 24. veebruarist 2018 võiks iga inimene avastada Eestis sada uut kohta.
Ülesande kirjutada kõne Eesti sünnipäevaks, anti kõigile eesti keele tunnis grupitööna. “Ja kui on grupitööd, siis me alati teeme seda neljakesi koos ehk igaüks andis ideid ja mõtteid, kuidas seda teha,” selgitas Emma Kaups.
Kõnest valmis ka videoversioon, mis presidendile saadetigi ja ära märgitud sai. Kaheksa äramärgitud kõne autorid, sh ka meie noored kohtuvad president Kaljulaidiga 1. märtsil. “See on meile väga suureks auks ja tõi kõigile suure naeratuse näole,” vahendas Kaups noorte esimest emotsiooni, kui teade nendeni jõudis.
Kokku laekus kõnevõistlusele ligi 160 tööd, nende hulgas 25 videot.
Presidendi üleskutse “Kirjuta Eestile” parima kõne autoriteks on neli noort Tallinna 32. keskkoolist. Klaus Sebastian Levit, Marit Brit Tamme, Doreen Mägi ja Katharina Arge kannavad oma võidukõne ette 21. veebruaril Eesti Tänab sündmusel Narvas, kus president Kersti Kaljulaid annab üle riiklikud teenetemärgid.
“Mul on väga hea meel, et nii paljud noored kirjutasid Eestile ja Eestist ning meie inimeste minevikust, tulevikust ja sellega seotud lootustest. Eesti on meie kõigi mõtete ja tegude summa ning koos saame mõelda ja teha ta just selliseks, nagu ise tunneme ja oskame. Oluline on, et meie noored tahaksid ja julgeksid välja öelda, kuidas neile asjad näivad ja et seda ka kuulda oleks,” ütles president Kersti Kaljulaid.
Hindamiskomisjoni kuulusid EV 100. aastapäeva korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa, kirjanik Andrus Kivirähk, kommunikatsiooniekspert Daniel Vaarik, Vabariigi presidendi kantselei protokolliosakonna juhataja Liisa Ojaveer ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Kaidi Aher.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411