Teisipäev, veebruar 13, 2018
 

Alkoholismiga võidelnud inimeste lood alkohoolikule abiks

repro
Evelin Kivimaa raamatusse “Ma enam iialgi ei joo!” said kirja alkoholismiga võidelnud inimeste lood. Autor tunnistab: “Kui hakkasin kirjutama raamatut alkohoolikutest, kes on joomise maha jätnud, siis ma ausalt öeldes natuke kartsin. Kartsin, et see on liiga masendav: kõik need joomise tõttu lõhki läinud abielud ja kaotatud töökohad, purjuspäi tehtud avariid, ilged pohmellivaevad ja hirmutavad deliiriumi­nägemused. Jah, seda kõike on selle raamatu kangelastega juhtunud. Aga mitte ainult! Nendega on juhtunud ka palju lõbusat ja toredat. Nad armastavad ja unistavad: kes printsist valgel hobusel, kes omaenese kätega laotud koldest uues kodus. Nad toetavad üksteist ning võitlevad vapralt kehvade geenide, viinakuradi ja ise­endaga. Mis on väga tähtis: nad on saanud joomisest priiks! Või vähemalt püüdlevad selle poole, sest eksimine on ju inimlik.”
Ja lisab: “Kes ei oleks rängas pohmellis tõemeeli vandunud: ma enam ei joo! Ausõna, mitte iialgi! Kuni järgmise korrani…” Autor ütleb, et valminud raamat on üks võimalus oma murele lahendus leida.
Raamatu kangelased on inimesed meie kõrvalt. Nad on oma nahal järele proovinud erinevaid võimalusi: sensitiivi seansse, anonüümsete alkohoolikute rühma, 12 sammu programmile toetuvat kliinikut, psühholoogi nõuannet, joomatungi vähendavaid tablette, usku pöördumist, joomisvastast süsti või ampulli.
Raamatus kirjeldavad oma elu viinakuradi küüsis ka tuntud eestlased nagu Peeter Simm, Gaute Kivistik ja filmis “November” rehe­pappi mänginud Heino Kalm.
Kaante vahelt leiab lisaks lugudele psühholoogi nõu­anded, ravikeskuste info ja testi, millega lugeja saab määrata enda alkoholi­lembust.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411