Teisipäev, veebruar 13, 2018
 

Algas laulupeomündi rahvahääletus

repro
Eile algas rahvahääletus, et valida laste joonistuste seast laulupeo 150. aastapäevale pühendatud 2eurose mündi kujundus. Kõik huvilised saavad 4. märtsi keskööni veebilehel http://lastejaam.err.ee/laulupidu150 teha valiku kaheksa joonistuse vahel, mille eelnevalt valis välja žürii. Iga osaleja saab hääletada ainult ühe korra. On oluline tähele panna, et hääl läheb arvesse vaid siis, kui osaleja kinnitab oma valiku. Selleks tuleb klõpsata linki, mis saadetakse registreerimisvormi sisestatud meiliaadressile.
Rahvahääletusel kõige rohkem hääli kogunud joonistuse järgi kujundatakse üldlaulupeo 150. aasta­päevale pühendatud 2eurone münt, mis jõuab ringlusse 2019. aastal.
Kõik rahvahääletusele jõudnud tööd saavad auhinna. Kõikide hääletajate vahel, kes on sisestanud oma meiliaadressi, loositakse välja 25 laulupeo 150. aastapäevale pühendatud 2eurose mündi kaarti. Auhinna saab kätte kahe kuu jooksul pärast mündi emiteerimist.
Münt on eriline selle poolest, et kavandeid võisid saata vaid lapsed ja kuni 19aastased noored. Joonistus­konkurss oli erakordselt populaarne, kokku saatsid lapsed ligi 8000 joonistust, Hiiumaa lapsed saatsid konkursile 360 tööd – sama palju kui Pärnu linna (376) ja Tartu (350) linna lapsed ning rohkem kui saadeti Saaremaalt (271). Kõige rohkem kavandeid saatis konkursile Koeru keskkooli kunsti­õpetaja Mari-Liis Männik, kelle abiga jõudis Eesti Panka ligi 600 tööd.
Laulupeo 150 aasta juubeli 2eurone on esimene Eesti riigi münt, mille kujundus valitakse laste joonistuste seast. Euro­ala riikidest on noorte joonistuskonkursi abil 2eurose mündi varem kujundanud vaid Malta. Eri­kujundusega 2eurone mälestus­münt kehtib makse­vahendina kogu euro­alal.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411