Reede, jaanuar 19, 2018
 

Viimased kohad seminarile

Kärolyn Kongi
Koolikiusamise teemaline jätkuseminar “Kas on vahet, mida me räägime ja teeme?” vol 2 on nii populaarne, et vabad on veel vaid viimased kohad.
Hiiumaa noorsootöö koordinaatori Kaie Pranno sõnul tuleneb tänavuse seminari teema möödunud aastal toimunud samalaadse seminari tagasisidest.
Eelmise aasta jaanuaris toimus samuti seminar, kus keskenduti meelemürkidega võtlemisele. Osalejate küsitluses uuriti, milliseid teemasid võiks veel sellistel kokku­saamistel käsitleda ning tugevalt kerkis esile kiusamisteema just laste ja noorte seas. “Seda tõid välja nii õpetajad, lapsevanemad kui ka noortega töötavad spetsialistid,” selgitas Pranno.
Seminar sisaldab Kiusamisvaba kooli (KiVa) programmi tutvustust, veebikonstaabli loengut ja ettekannet vaimse tervise spetsialistidelt. Räägitakse lahti kiusamiskäitumine, kuidas sellega toime tulla juhtudel, kui last kiusatakse või mis teha siis, kui laps on ise kiusaja.
Päeva teises pooles toimub foorumteatri etendus ja arutelud, et soodustada lapse­vanemate ja spetsialistide omavahelist suhtlust ning iga osaleja jaoks lahti mõtestada, mida tema saab teha, et kiusamist märgata ja sekkuda.
Politsei- ja piirivalveameti veebikonstaabel Maarja Punak räägib seminaril, kuidas kiusamine jõuab koju ehk mis toimub internetis. Triin Toome­saar tutvustab KiVa programmi ja ühtlasi seletab lahti, mis on kiusamine. Psühholoog ja perenõustaja Daniel Soomer räägib, kuidas kiusamine mõjutab lapse enesetunnet ja tervist. Päeva juhib näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp.
Pranno sõnul oodatakse seminarile osalema õpetajaid, lapsevanemaid ja noortega töötavaid spetsialiste. Seminar on tasuta, aga eelregistreerimisega Hiiumaa valla veebilehel, sest kohti on piiratud arv. Projekti viib läbi MTÜ Hiiumaa Lastekaitse Ühing koostöös Hiiumaa noorsootöö keskuse, Kärdla politseijaoskonna ja Hiiumaa Rajaleidja keskusega.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411